Για τους ανοχύρωτους χώρους εργασίας από την πανδημία διαμαρτύρονται οι οικοδόμοι Ηρακλείου έξω από την 7η ΥΠΕ – Τι διεκδικούν

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η Υ.ΠΕ., διεκδικώντας άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και τις σχολές, προχωρούν την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, στη 1 το μεσημέρι, ενώνοντας τη φωνή τους με άλλα σωματεία στον νομό, οι οικοδόμοι του νομού Ηρακλείου, όπως ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα 10 Ιανουάριου, μέσω του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει ουσιαστικά ανοχύρωτους τους χώρους εργασίας έναντι της πανδημίας.

«Θα επισκεφτούμε τους χώρους δουλειάς και θα ενημερώσουμε τους εργαζόμενους γύρω από τις διεκδικήσεις μας αυτές, ενώ θα γίνει και η παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η Υ.ΠΕ., διότι θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι δεν προστατεύονται απέναντι στον κορωνοϊό. Δείτε τι έγινε με την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων. Και αυτό έγινε επειδή η κυβέρνηση δεν πήρε μέτρα προκειμένου να προστατευτούν τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί. Το ίδιο συμβαίνει γενικότερα στους εργασιακούς χώρους», αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου Γιάννης Γωνιανάκης.

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή, «οι εργαζόμενοι είναι απροστάτευτοι, διότι, μεταξύ των άλλων, δεν υπάρχουν ούτε έλεγχοι. Κι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι υποστελεχωμένες οι υπηρεσίες τόσο του ΕΟΔΥ όσο και της Επιθεώρησης Εργασίας».

Ο συνδικαλιστής, εξάλλου, χαρακτηρίζει και ως «προκλητικό» αυτό που λέει η κυβέρνηση, «να κάθεται ο ασθενής με COVID πέντε μέρες καραντίνα και μετά να επιστρέφει στην εργασία του. Κι αυτό, την ίδια ώρα που παγκοσμίως όλοι οι επιστήμονες λένε πως ο ιός για να επωαστεί χρειάζεται δέκα μέρες τουλάχιστον».

Μεταξύ των άλλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου και τα άλλα σωματεία της δύναμης του ΠΑΜΕ διατυπώνουν τις ακόλουθες διεκδικήσεις:

(φωτογραφία: Unsplash)