Σημαντική ήταν η εξέλιξη που είχαμε σήμερα, αναφορικά με το φλέγον θέμα της μεταφοράς επιβατών με το αστικό ΚΤΕΛ, κυρίως στο δρομολόγιο προς ΠΑΓΝΗ, εν μέσω πανδημίας, μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από το Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη.

Καθημερινά επικοινωνούσαν με το σταθμό δεκάδες πολίτες, κυρίως εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ, οι οποίοι διαμαρτύρονταν έντονα για τα γεμάτα λεωφορεία που τους μεταφέρουν στην εργασία τους νωρίς το πρωί. ΄Εκαναν λόγο για “σαρδελοποίηση” και εικόνες συνωστισμού, την ώρα που οι οδηγίες της Πολιτείας είναι σαφείς και οι τρόποι προστασίας από τον κορωνοϊό πολύ συγκεκριμένοι, που όμως δεν τηρούνταν στα αστικά λεωφορεία.

Κάτι ανάλογο είχε γίνει και πάλι μετά από καταγγελίες πολιτών, τον περασμένο Μάρτιο.

Με παρέμβασή του στην εκπομπή ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Καλλέργος Βουλγαράκης, ανακοίνωσε ότι πλέον θα υπάρχουν δύο δρομολόγια για ΠΑΓΝΗ ανά ώρα, αντί για ένα, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, αν και ο ίδιος, είπε ότι δεν παρατήρησε τέτοια φαινόμενα στην “αυτοψία” που έκανε σήμερα το πρωί.

Παράλληλα ακροατές διαμαρτυρήθηκαν για κατάργηση δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ όπως πχ για Αγία Αικατερίνη και Φοινικιά, ωστόσο όπως εξήγησε ο κ. Βουλγαράκης δεν μπορούν να συνεχιστούν δρομολόγια που δεν έχουν πάνω από ένα ή δύο άτομα, όπως γινόταν στις συγκεκριμένες γραμμές.