Ηράκλειο: Επίσκεψη Βορίδη για τις ροές μεταναστών - Στόχος η εύρεση χώρου για την πρώτη καταγραφή

Επαφές στο Ηράκλειο πραγματοποιεί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Μάκης Βορίδης, με αντικείμενο τις μεταναστευτικές ροές προς την Κρήτη. Ο υπουργός συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία της συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρίας Κοζυράκη, καθώς και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος.

Αναζητείται εναλλακτικός χώρος καταγραφής – Όχι στο λιμάνι

Όπως δήλωσε ο κ. Βορίδης, το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών είναι υπαρκτό, ενώ στόχος της επίσκεψης είναι να βρεθεί άμεσα χώρος για τη διαδικασία πρώτης καταγραφής των μεταναστών, εκτός του λιμανιού του Ηρακλείου, όπου σήμερα γίνεται προσωρινά η σχετική διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 12.05.2025 12:55 Θρίλερ με τους τρεις θανάτους στο Ελληνικό: Το πρόσωπο-«κλειδί» και οι μαρτυρίεςΕλλάδα | 12.05.2025 15:40Πάτρα: Ηλικιωμένη... διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη - Προχώρησε σε καταγγελία

«Ξεκίνησε η τουριστική περίοδος και είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με καταγραφή στο λιμάνι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Ο νέος χώρος, όπως εξήγησε, θα είναι κλειστός και θα φιλοξενεί τη διαδικασία προσωρινής φύλαξης και καταγραφής για 1-2 ημέρες, μέχρι τη μεταφορά των μεταναστών σε άλλες δομές.

Προγραμματισμένη επίσκεψη στη Λιβύη – Στόχος ο έλεγχος των ροών

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει παθητικά τις μεταναστευτικές ροές, σημειώνοντας πως έως το τέλος του έτους θα πραγματοποιηθεί επίσημη επίσκεψη στη Λιβύη, από κοινού με τον υπουργό Εξωτερικών.

«Στόχος είναι η σύναψη συμφωνίας με τη λιβυκή κυβέρνηση, ώστε να επιτευχθεί αποτροπή και έλεγχος των ροών από την πηγή τους», δήλωσε, προσθέτοντας πως «δεν αποδεχόμαστε τις ροές ως αναπόφευκτο φαινόμενο, εργαζόμαστε για να τις περιορίσουμε».

Αρναουτάκης: Μεγάλο πρόβλημα για την τουριστική περίοδο

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μίλησε για σοβαρό πρόβλημα ενόψει της τουριστικής σεζόν, επισημαίνοντας την ανάγκη για ταχεία εξεύρεση λύσης.

«Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και πιστεύω πως σύντομα το υπουργείο θα καταλήξει σε κατάλληλο χώρο για την προσωρινή φύλαξη και καταγραφή των μεταναστών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη

Πλήθος ερωτηματικών για τη διάλυση του PKK: 40.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν άδικα; Τι γίνεται τώρα στην Τουρκία; Η ιστορία των Κούρδων σταματάει εδώ;

97894fa9-0770-4abe-9430-997fff79e2b0.jpg

Δολοφονία στη Νέα Σμύρνη: Δίωξη στον 71χρονο πατέρα για ανθρωποκτονία με δόλο

f3b8f961-0a7d-44f3-a4d0-1543f088312a.jpg

«Εισβολή» στο γραφείο του Κυρανάκη από τον ΣΑΤΑ, καταγγέλλουν συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών

11961c86-de4d-4983-8204-bfb88267ada3.jpg

Πανελλήνιες 2025: Οι εισακτέοι - Πόσοι θα μπουν φέτος στις Σχολές

d0c0a07b-bdb5-4b10-968d-678157b7d537.jpg