Εξιτήριο πήρε χθες ο 40χρονος ο οποίος νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Φέροντας ήπια συμπτώματα, οι γιατροί έκριναν ότι θα ακολουθήσει την καραντίνα των 14 ημερών στο σπίτι του.

Την ίδια ώρα, επτά άτομα νοσηλεύονται στην κλινική covid, ως ύποπτα κρούσματα, αναμένοντας τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, τα οποία θα βγουν σήμερα. Πρόκειται για άτομα διαφόρων ηλικιών.

Η 62χρονη επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

ο Συντονιστής Διαχείρισης του Βενιζελείου Νοσοκομείου Γρηγόρης Πασπάτη

Όπως είπε στο ekriti ο Συντονιστής Διαχείρισης του Βενιζελείου Νοσοκομείου Γρηγόρης Πασπάτης, η αύξηση επισκέψεων στα ΤΕΠ του νοσοκομείου έχει αυξηθεί. “Πλέον ο κόσμος αν έχει κάποια επαναλαμβανόμενα συμπτώματα έρχεται στο νοσοκομείο, γιατί εύλογα φοβάται. Το μεγάλο πρόβλημα του Βενιζελείου είναι η στενότητα του χώρου. Δεν υπάρχει η άνεση του ΠΑΓΝΗ ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις. Εκτιμώ ότι η λειτουργία της νέας πτέρυγας, ίσως αύριο, θα βελτιώσει λίγο την κατάσταση”.

Αναφορικά με το ιατρικό υλικό προστασίας, δηλαδή, μάσκες, φόρμες και γάντια ο κ. Πασπάτης είπε ότι για την ώρα, υπάρχει επάρκεια.

Η κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ

Ημέρα εφημερίας σήμερα στο ΠΑΓΝΗ, την ώρα που δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής στη ΜΕΘ, ούτε στην κλινική Covid. Όσο για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται όταν φτάσει στα ΤΕΠ ύποπτο κρούσμα, η διαδικασία είναι η ακόλουθη:

Ο ασθενής με ύποπτα συμπτώματα εισάγεται σε ειδικό, απομονωμένο σημείο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών όπου λαμβάνεται δείγμα. Εκεί, ανάλογα με την κλινική του κατάσταση οι γιατροί του δίνουν εντολή, ή να πάει στο σπίτι ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες, ή να εισαχθεί στην Κλινική Covid, όπου παραμένει αν το δείγμα βγει θετικό. Στη συνέχεια οι γιατροί αποφασίζουν για την φαρμακευτική αγωγή και την αντιμετώπισή του. Με τον τρόπο αυτό, όλη η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και ασφαλής, τόσο για τους υγειονομικούς, όσο και για τους ασθενείς.

Υπενθυμίζουμε ότι στην Κρήτη υπάρχουν 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα και ένας νεκρός, ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής.