Την έντονη αντίδραση των καταστηματαρχών επισιτισμού και διασκέδασης προκαλούν τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, με στόχο την μείωση της διασποράς του κορωνοϊού.

Με αφορμή την παγκρήτια συνάντηση που έχει καλέσει για σήμερα (3/8) το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου, η πρόεδρος Μαρία Αντωνακάκη μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο.

“Η πανδημία του κορωνοϊού μας έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα, όμως με τα νέα μέτρα θα έρθει η καταστροφή. Θα πρέπει να κρατήσουμε ανοικτές τις επιχειρήσεις μας και τις θέσεις εργασίας. Έχουμε εφαρμόσει όλα τα μέτρα που μας έχουν ζητήσει, ενώ διαρκώς περνάμε από τους σχετικούς ελέγχους. Δεν υπάρχει κουμπί, που να μετατρέπει ένα κατάστημα σε ορθίων, ή καθημένων, δεν έχουν όλοι οι καταστηματάρχες αυτή την δυνατότητα, αυτές τις υποδομές στις επιχειρήσεις τους”, ανέφερε η κ. Αντωνακάκη χαρακτηριστικά.

Το …πλαφόν στους γάμους

Παράλληλα, η πρόεδρος του Συνδέσμου τόνισε πως μετά την ανακοίνωση των μέτρων για τους γάμους και την επιβολή ανώτατου ορίου 100 καλεσμένων, πολλές γαμήλιες τελετές, αλλά και τα τραπέζια που τις συνοδεύουν έχουν ακυρωθεί. “Ακυρώνονται συνεχώς γάμοι, καθώς δεν έχει λογική η επιβολή ορίου καλεσμένων στους γάμους, χωρίς να εξετάζεται η χωρητικότητα των καταστημάτων συνεστίασης, δεν μπορεί να σταθεί μια επιχείρηση με αυτά τα μέτρα", τόνισε και αναφερόμενη στο ενδεχόμενο επιβολής ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων μέχρι τις 12 το βράδυ δήλωσε: “Ένα - ένα τα μέτρα που αφορούν στην εστίαση τα παίρνουν πίσω. Ήμασταν οι πρώτοι που έκλεισαν με την έναρξη της πανδημίας και οι πρώτοι που θα κλείσουν αν τα πράγματα χειροτερέψουν θα είμαστε πάλι εμείς. Λέμε “ναι” στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων, αλλά θα πρέπει να μας βοηθήσουν γιατί διαφορετικά θα κλείσουμε…".