Με έναν σμπάρο… δύο τρυγόνια για τους Λιμενικούς στο Ηράκλειο οι οποίοι χωρίς καν να το έχουν προγραμματίσει, συνέλαβαν και δεύτερο άτομο την ώρα που ήταν έτοιμοι να φορέσουν χειροπέδες σε έναν άλλον άνδρα που παρακολουθούσαν.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου όταν στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντόπισαν έναν Πακιστανό, παλιό γνώριμο των Αρχών, να παραλαμβάνει ασυνόδευτο δέμα από το πλοίο.

Το δέμα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε κάτι το μεμπτό ωστόσο την ώρα που το παραλάμβανε, του ήρθε μήνυμα στο κινητό ότι ένα άλλο δέμα που περίμενε, έχει φτάσει στην μεταφορική εταιρεία.

Στη συνέχεια ο αλλοδαπός πήγε στην εταιρεία ταχυμεταφορών για να παραλάβει το δέμα κι εκεί Λιμενικοί έκριναν ότι πρέπει να επέμβουν.

Και ορθώς έπραξαν όπως φάνηκε διότι το δέμα από την εταιρεία έκρυβε μέσα περίπου 300 πακέτα λαθραία τσιγάρα και περισσότερες από 100 συσκευασίες λαθραίου καπνού.

Ταυτόχρονα όμως, ένας ένας άλλος αλλοδαπός, είχε κι εκείνος πάει στην εταιρεία για να παραλάβει δέμα.

Οι Λιμενικοί υποψιάστηκαν ότι ίσως κάτι παράνομο να κρύβεται και σε έλεγχο που του έκαναν διαπίστωσαν ότι η κούτα έκρυβε μέσα 400 πακέτα λαθραία τσιγάρα και περισσότερες από 25 συσκευασίες καπνού.

Και οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή Εισαγγελέα αφού πρώτα ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Γ.Π.