Το λιμάνι του Ηρακλείου φιλοδοξεί να είναι για ακόμη μια χρόνια το πρώτο λιμάνι στη χώρα που θα υποδεχτεί κρουαζιερόπλοιο στις 14 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία “ανοίγει” και επίσημα ο τουρισμός στην Ελλάδα ενώ, για πρώτη φορά, θα γίνει τόπος υποδοχής Γερμανών VIP τουριστών μέσω της θυγατρικής της TUI, Hapag Lloyd.

Μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Μηνάς Παπαδάκης μίλησε για ευνοϊκές συγκυρίες για την κρουαζιέρα το 2021 στο Ηράκλειο, αν και στη σκιά της υγειονομικής κρίσης και των ανατροπών που αυτή έχει προκαλέσει στη μεγάλη εικόνα του τουρισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο και βάσει μιας συντηρητικής εκτίμησης, οι επιβάτες που θα διακινηθούν μέσω κρουαζιερόπλοιων τη φετινή τουριστική σεζόν θα αγγίξουν τις 100 χιλιάδες, κάτι που θα φέρει θετικό οικονομικό αποτύπωμα στην πόλη του Ηρακλείου και τις τοπικές επιχειρήσεις.

Ειδικότερα από τον Μάιο έως το τέλος του χρόνου στις προβλήτες του λιμένος Ηρακλείου έχει προγραμματιστεί να “δέσουν” 172 κρουαζιερόπλοια ενώ, το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, οι αφίξεις ήταν μόλις 20. Yπό κανονικές συνθήκες, δηλαδή προ πανδημίας, ο μέσος όρος αφίξεων κάθε χρoνιά ήταν στις 350.

Παρά το αρνητικό υγειονομικό πλαίσιο, η φετινή χρονιά στο Ηράκλειο στο κομμάτι της κρουαζιέρας φαίνεται να είναι ευνοημένη μετά από “καραμπόλες” στο διεθνές τουριστικό περιβάλλον. Και αυτό διότι οι ΗΠΑ θα μείνουν “κλειστές” με την κίνηση στις θάλασσες της Καραϊβικής να είναι περιορισμένη ενώ και το μη άνοιγμα της Ισπανίας στη Μεσόγειο, θα οδηγήσει μεγάλο ρεύμα της κρουαζιέρας προς τα ελληνικά και δη τα κρητικά νερά!

Μάλιστα, η εταιρεία “Hapag Lloyd” που διακινεί τουρίστες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας και η οποία εξαγοράστηκε από τον γερμανικό κολοσσό ταξιδιών της TUI, για πρώτη φόρα, θα μετακινήσει πελάτες της στο ηρακλειώτικο λιμάνι.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Σκρέκας στο Ράδιο Κρήτη: “Ναι” σε όλα τα αιτήματα των αγροτών για τους δασικούς χάρτες

Λαϊκές Αγορές: Με κομβόι οχημάτων η διαμαρτυρία σε Περιφέρεια και Αποκεντρωμένη(φωτό)

Ηράκλειο: Πού θα λειτουργήσουν μόνιμα κέντρα για δωρεάν rapid test