Η πρόσφατη επιχείρηση ανοιχτά των Καλών Λιμένων, για τον εντοπισμό του ζευγαριού, που είχε ευτυχώς αίσιο τέλος, έχει και συνέχεια και αφορά στο κομμάτι των ευθυνών αλλά και των προστίμων που πρέπει να πληρώσουν οι διασωθέντες.

Πρόκειται για τον νόμο (1329.1/53/02/14-11-2002) για τη διάθεση μέσων και την παροχή υπηρεσιών από το Λιμενικό Σώμα σε τρίτους, με σημαντικά πρόστιμα και προσαυξήσεις ανάλογα με τον χρόνο απασχόλησης του Λιμενικού στο εκάστοτε περιστατικό.

Το ζευγάρι, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, νοίκιασε σκάφος για περιήγηση, με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί και να ξεκινήσει μία τεράστια επιχείρηση με πλωτά, χερσαία και εναέρια μέσα για τον εντοπισμό του 45χρονου Έλληνα και της 39χρονης Γερμανίδας φίλης του.

Τώρα καλούνται να πληρώσουν το ανάλογο αντίτιμο για την κινητοποίηση που κόστισε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Δείτε τον τιμοκατάλογο:

floridis.jpgΟι χρεώσεις που προβλέπονται

Ο νόμος θεσπίστηκε το 2002, επικαιροποιήθηκε το 2018, ενεργοποιήθηκε το 2020 από το Υπουργείο Ναυτιλίας και προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων προς το ελληνικό Δημόσιο από «άσκοπες κινητοποιήσεις μέσων – προσωπικού Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ σε επιχειρήσεις Έρευνας – Διάσωσης λόγω υπαιτιότητας πολιτών».

Το ακριβές ποσό που θα κληθεί να πληρώσει το ζευγάρι, θα καθοριστεί το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καιρός στην Κρήτη: Ανεβαίνει ο υδράργυρος στις νότιες περιοχές

Κρήτη: Όρθιοι πελάτες και μάσκες έφεραν λουκέτα σε επιχειρήσεις

Κρήτη: Μυστήριο γύρω από τα ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν στο ποτάμι