Διχογνωμία επικρατεί μεταξύ των σεισμολόγων σχετικά με τη νέα σεισμική δόνηση που σημειώθηκε πριν από λίγο, στις 15.43.

Αρχικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών κατέγραψε στο σεισμικό χάρτη του δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ να σημειώνεται αυτήν την φορά στο θαλάσσιο χώρο 36 Χλμ. Ν του Τυμπακίου, με εστιακό βάθος 9.1 χλμ.

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, αναθεώρησε τη λύση του και αντικατέστησε το επίκεντρο του σεισμού 6 Χλμ. ΝΔ του Αρκαλοχωρίου και 10.1 χλμ εστιακό βάθος, που όμως δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Ηράκλειο και τις γύρω περιοχές.

dd_3.jpgΣεισμός - Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Την ίδια στιγμή το Earthquakes.gr (αλλά και το geophysics.geol.uoa καθώς και το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο) που καταγράφει τη σεισμική δραστηριότητα σε πραγματικό χρόνο, έχει καταγράψει και τους δύο σεισμούς, τον έναν 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 18,8χλμ Νοτιο-ανατολικά από το Βενεράτο και εστιακό βάθος 10,1 χλμ, και τον δεύτερο 3,8 βαθμών στη θαλάσσια περιοχή 28,1χλμ Νοτιο-ανατολικά από τα Μάταλα.

Μάλιστα όπως δείχνει η εν λόγω καταγραφή ο σεισμός των 3,8 Ρίχτερ έγινε στις 15:43:22, ενώ ο σεισμός των 3,6 Ρίχτερ στις 15:43:29, με απόσταση μόλις 7 δευτερολέπτων μεταξύ τους!

aaa_86.jpgEathquakes.gr - Σεισμός στη θαλάσσια περιοχήwww.jpgEarthquakes.gr - Σεισμός 18,8 χλμ ΝΑ από το Βενεράτο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Σε Ηράκλειο και Αρκαλοχώρι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (φωτο)

Στο Αρκαλοχώρι η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας του ΠΑΓΝΗ

Ηράκλειο - σεισμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις των σεισμόπληκτων