Τις παθογένειες του ασφαλιστικού μας συστήματος αλλά και τον διασυρμό – ουσιαστικά – των ανθρώπων που προσπαθούν να είναι συνεπείς στις συναλλαγές τους με το κράτος και πληρώνουν τις εισφορές τους, ήλθε να καταδείξει νέα υπόθεση συνταξιοδότησης που ταλαιπώρησε εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, μία οικογένεια στο Ηράκλειο και, μόνον μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του “Ράδιο Κρήτη”, ήρθε η επίλυση του προβλήματος με τη σύνταξη να εκδίδεται μέσα σε λίγους μήνες!

Πιο αναλυτικά, μετά από τρία χρόνια ταλαιπωρίας, η γυναίκα που αντιμετωπίζει και σοβαρό πρόβλημα υγείας, με χειρουργεία και θεραπείες, είδε τον φάκελό της να … πηγαινοέρχεται από το ΙΚΑ Ηρακλείου, στην Ηλιούπολη Αττικής και από εκεί στο Αγρίνιο, χωρίς όμως στον τραπεζικό της λογαριασμό να διαπιστώνει ότι έχει καταβληθεί το ποσό της σύνταξης.

Το θέμα ανέδειξε το “Ράδιο Κρήτη” μέσα από την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη και η υπόθεση έφτασε στα αρμόδια όργανα με παρέμβαση του Ηρακλειώτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Βαρδάκη και τελικά η γυναίκα θα πάρει τη σύνταξή της τον Φεβρουάριο!

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε πριν από λίγες ημέρες ότι υπάρχει αίσια έκβαση στην υπόθεση αυτή που την ταλαιπώρησε τόσο πολύ και στις 26 Φεβρουαρίου τα χρήματα θα πιστωθούν στον λογαριασμό της!

Να σημειωθεί ότι ο σύζυγος της Ηρακλειώτισας είναι μακροχρόνια άνεργος και μόλις πριν από λίγο καιρό κατάφερε να βρει ένα μεροκάματον ενώ το ζευγάρι έχει γιο φοιτητή στη Θεσσαλονίκη…

Ελένη Μπουρμά

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Ζούσε ξεχασμένος από όλους, σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα…

Ηράκλειο: Ευχάριστα νέα για την 41χρονη μητέρα στην Εντατική

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Βγαίνει από την ΜΕΘ ένας ακόμα ασθενής

Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ - Ποιοι το δικαιούνται