Δράση με φόντο την ημέρα της Γυναίκας και συνθήματα για την “κατάχρηση εξουσίας και την έλλειψη κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου”, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση απόψε στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου.

Οι συμμετέχοντες, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, συγκεντρώθηκαν κυρίως με ποδήλατα στον χώρο της πλατείας, παρά την απαγόρευση λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Από την αποψινή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.

Στο κάλεσμα οι “διοργανωτές” ανέφεραν τα εξής:

“Με πρωτοβουλία μιας ομάδας ανθρώπων που ήθελαν να προτείνουν μια δράση με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, καλούνται σε πορεία με ποδήλατα κι όλων των ειδών τους τροχούς, όσοι κι όσες θέλουν να διαδηλώσουν και να εκφραστούν ενάντια στο καθεστώς παραλογισμού και κατάχρησης εξουσίας και την έλλειψη κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου. Συγκέντρωση για όλους, τροχήλατους και μη: 17.00 Πλ. Ελευθερίας. Ίσως μάλιστα σπάσουμε και την ώρα απαγόρευσης που μοιάζει πλέον να ‘ναι τόσο δύσκολο, όσο να σπάσει κανείς το φράγμα του ήχου! Χρώματα, κουδούνες, μπρίκια και κατσαρόλια, λουλούδια, τραγούδια, κόρνες, εικόνες και πλακάτ κι ό,τι στολίδια και υλικά αγαπάμε ευπρόσδεκτα!”

Συγκέντρωση στο ΗράκλειοΣυγκέντρωση στο ΗράκλειοΣυγκέντρωση στο ΗράκλειοΣυγκέντρωση στο Ηράκλειο