Έληξε η ολιγόμηνη σύμβαση μεταξύ Δήμου Ηρακλείου και Αστικού ΚΤΕΛ, για τα δύο δωρεάν δρομολόγια της γραμμής του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου με τα δύο**ηλεκτροκίνητα λεωφορεία** που εξυπηρετούν τους δημότες στα νότια προάστια.

Παράλληλα, μία τυπική βλάβη στο ένα από τα δύο λεωφορεία, το παρόπλισε προσωρινά, όμως όπως δήλωσε στο “Ράδιο Κρήτη” και τον Μανώλη Αργυράκη, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης, μετά τη χθεσινή αναμόρφωση του προϋπολογισμού, αφενός, το πρόβλημα της σύμβασης τακτοποιείται, αφετέρου μετά την αποκατάσταση της βλάβης, το λεωφορείο θα επιστρέψει στη γραμμή.

Έως τότε, όπως είπε, έχει γίνει συνεννόηση με το αστικό ΚΤΕΛ, χωρίς να πληρώνεται, να καλύπτεται το δρομολόγιο με το συμβατικό λεωφορείο που επίσης είναι προγραμματισμένο στην ίδια γραμμή ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η μετακίνηση των πολιτών. Θυμίζουμε ότι τα δωρεάν δρομολόγια της τρίτης γραμμής του αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου, με τα δύο ηλεκτροκίνητα καιτα δύο συμβατικά λεωφορεία ξεκίνησαν για τους δημότες των νότιων προαστίων τον περασμένο Μάρτιο.

Τα δρομολόγια ξεκινούν κάθε 15 λεπτά από την περιοχή του Μπεντεβή, από τις 7 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, από Δευτέρα ως Σάββατο και ακολουθούν τη διαδρομή: οδός Ερυθραίας, οδός Θ. Σκορδαλού, Λ. Κνωσού, Λ. Δημοκρατίας (μέχρι Καλαμά), οδός Καποδιστρίου, οδός Χρυσοστόμου, πλατεία Κύπρου (1η στάση), οδός Έβανς, Πλ. Κορνάρου (2η στάση), οδός Κ. Λουκάρεως, οδός Αγίου Μηνά (3η στάση), Λ. Καλοκαιρινού (4η και 5η στάσεις), Χανιώπορτα, Πύλη Βηθλεέμ (6η στάση), Πολιτιστικό Κέντρο (7η στάση), Πλ. Κύπρου (8η στάση), Λ. Κνωσού, και επιστροφή στην αφετηρία.

Η διαδρομή σχεδιάστηκε με γνώμονα την πρόσβαση στο κέντρο της πόλης αλλά και τη διέλευση της γραμμής από σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως είναι οι πύλες στα ενετικά τείχη και το πολιτιστικό κέντρο. Οι χρήστες μπορούν να σταθμεύουν δωρεάν στο πάρκινγκ της αφετηρίας και να χρησιμοποιούν δωρεάν τα Mini Bus για την πρόσβασή τους στο κέντρο της πόλης.

Η χρηματοδότηση για την απόκτηση των δυο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων ήταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τον Δήμο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου EcoRouts.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό συμβούλιο

Αρκαλοχώρι - σεισμός: “Πληγώνονται” συνεχώς τα κτίρια από τα ρίχτερ

Ηράκλειο: Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ στους δρόμους