Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τοποθέτηση οικίσκων που θα στεγάσουν σεισμόπληκτους κατοίκους καθώς όπως λένε αρκετοί κάτοικοι περιοχών πέριξ του Αρκαλοχωρίου, είναι λάθος ο σχεδιασμός να τοποθετηθούν μόνο στη Βόννη και στον οικοπεδικό χώρο απέναντι από το Εκθεσιακό Κέντρο. Κι αυτό γιατί όπως υποστηρίζουν, είναι δύσκολο να διανύουν καθημερινά μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να πάνε στο Αρκαλοχώρι.

Σημειώνεται ότι οκτώ οικίσκοι βρίσκονται ήδη στην Βόννη ενώ οι εργασίες για την τοποθέτησή τους στο Αρκαλοχώρι προζωρούν με γοργούς ρυθμούς και σήμερα, πέφτει το πρώτο μπετό, όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του ο Μανώλης Σμυρνάκης, Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περιοχή, υπάρχουν γονείς που αναγκάστηκαν να μετακομίσουν προσωρινά στα σπίτια των παιδιών τους στο Ηράκλειο και περιέγραψε πως τα 280 από τα 320 σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα για διαμονή.

Στο Αστρίτσι, όπως είπε, έχουν τοποθετηθεί 4 σκηνές όμως έχει αρχίσει να κάνει κρύο και η διαβίωση σε αυτές ολοένα και δυσκολεύει.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινότητας Ινίου (περιλαμβάνει τα χωριά Ίνι, Μαχαιρά και Μοναστηράκι) Νεκτάριος Κοκολάκης περιέγραψε μία τραγική εικόνα. Ακατάλληλα έχουν κριθεί αρκετά σπίτια ενώ ελάχιστα είναι τα καινούργια που δεν υπέστησαν ζημιές.

Όπως είπε περίπου 70 άνθρωποι από την δημοτική κοινότητά έχουν βρεθεί στο δρόμο. “Έχουμε αιτηθεί οικίσκους προκειμένου να μην διανύουμε καθημερινά μεγάλες αποστάσεις για να πάμε να μείνουμε στο Αρκαλοχώρι” είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως αρκετοί μένουν σε σκηνές έξω από τα σπίτια τους ενώ άλλοι πηγαίνουν στο πολύκεντρο Ινίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος κοινότητας στο Πατσίδερο, Δημήτρης Χριστοδουλάκης, δήλωσε πως στο χωριό υπάρχουν αρκετοί άστεγοι και έχουν δοθεί μόλις τέσσερις σκηνές και οι πολίτες της περιοχής αναμένουν οικίσκους προκειμένου και εκείνοι να μην χρειάζεται καθημερινά να διανύουν την μεγάλη απόσταση προκειμένου να φτάσουν στο Αρκαλοχώρι για να διανυκτερεύσουν.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός - Ηράκλειο: Σήμερα ή το αργότερο αύριο τα χρήματα στους σεισμοπαθείς

Στο Ηράκλειο εσπευσμένα κοριτσάκι μετά από λιποθυμικό επεισόδιο

Ηράκλειο - σεισμός: Νέα αισθητή δόνηση, με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι