Στόχο να καθαρίσει το κέντρο της πόλης μέσα σε 24 ώρες, αλλά και τις περιοχές εκτός κέντρου το πολύ σε τρεις ημέρες, έχει η Δημοτική Αρχή μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου για δεύτερη ημέρα σήμερα.

σκουπίδια ηράκλειο απεργία, by renas

Οι ημερομηνίες είναι ασφυκτικές, με δεδομένο ότι η πόλη πρέπει να εμφανίζει μια άριστη εικόνα για την επέτειο εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.

σκουπίδια ηράκλειο απεργία, by renas

Ήδη η κατάσταση, τόσο στο κέντρο, όσο και έξω από αυτό είναι αρκετά δύσκολη, αφού οι κάδοι είναι γεμάτοι σχεδόν σε κάθε γειτονιά. Χειρότερη είναι η κατάσταση στο κέντρο, αφού τόσο οι επιχειρηματίες όσο και οι κάτοικοι έχουν αφήσει σκουπίδια σχεδόν σε κάθε γωνιά, παρά την ενημέρωση για την απεργία, με την εικόνα να είναι απογοητευτική.

σκουπίδια ηράκλειο απεργία, by renas

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, ζητούν την συμπαράσταση της κοινωνίας και διεκδικούν την άμεση απόσυρση του Αναπτυξιακού Σχεδίου Νόμου και ιδιαίτερα του άρθρου 179. Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι οι δρομολογούμενες αλλαγές ανατρέπουν τα δεδομένα και αποδομούν τον δημόσιο χαρακτήρα της υπηρεσίας καθαριότητας.