“Η ΓΣΕΕ στηρίζει το δίκαιο αγώνα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Ν. Ηρακλείου, του πρωτοβάθμιου Σωματείου τους και του τοπικού Εργατικού Κέντρου, για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο”, αναφέρει η ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

Εργοδότες του κλάδου, συγκροτώντας οριακή πλειοψηφία στους επιχειρηματικούς συνδέσμους, αρνούνται να υπογράψουν τη Σ.Σ.Ε, έχοντας κατά νου την κατακρήμνιση στοιχειωδών συλλογικών εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Παραγνωρίζουν βεβαίως ότι «όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε» και οι συνέπειες της πανδημίας έχουν κυκλική φορά.

Η προσέγγιση της Συνομοσπονδίας στον κλάδο του Τουρισμού είναι ολιστική, καθώς η οριζόντια φύση στον κλάδο και οι πολλαπλοί συσχετισμοί του με άλλες δραστηριότητες στην αλυσίδα των διεργασιών προστιθέμενης αξίας, απαιτεί διακλαδική συνεργασία και λύσεις.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με το Σωματείο και το Εργατικό Κέντρο, θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και παρεμβάσεις για να βρεθεί λύση και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας”.