Γενική απεργία σήμερα σε όλη τη χώρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Λογιστές, Οικοδόμοι, εμπορικοί σύλλογοι, Δάσκαλοι και καθηγητές, και δεκάδες σωματεία, συνδικάτα, ενώσεις και οργανώσεις συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Πλήθος σωματείων συμμετέχει στην απεργίαΓενική απεργία σήμερα σε όλη τη χώρα

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου πραγματοποίησε συγκέντρωση μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου στις 09.30 το πρωί και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου.

Συγκέντρωση σωματείων έξω από το Εργατικό Κέντρο ΗρακλείουΣυγκέντρωση σωματείων έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Το ΠΑΜΕ και τα σωματεία που το στηρίζουν πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10.00 και μετά πορεία στο κέντρο.
Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«Όχι στη δουλειά μέχρι τα 67 για συντάξεις – ψίχουλα». Ζητά ακόμη “να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και να μειωθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, να αυξηθούν οι συντάξιμες αποδοχές και να ενταχθούν στα ΒΑΕ όλοι όσοι εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες”.
Με τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της χώρας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.