Θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας σε χώρους εργασίας και σε εργοτάξια, τέθηκαν επί τάπητος σε συνάντηση, που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με τον Σύλλογο Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας τοπικό παραρτήματα Ν. Ηρακλείου και το Σωματείο Πτυχιούχων Χειριστών και Βοηθών Μηχανημάτων Έργου Ν. Ηρακλείου με το Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Το γεγονός ότι η Κρήτη αποτελεί αναλογικά τον ‘’πρωταθλητή’’ στα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα στη χώρα αλλά και οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές του ΣΕΠΕ Ηράκλειου, καθώς δεν έχουν, ούτε αυτοκίνητο για ελέγχους εδώ και αρκετό καιρό, προβληματίζει τα Σωματεία και τη Διοίκηση του ΕΚΗ. Το ΕΚΗ και τα σωματεία συζήτησαν με τον Περιφερειάρχη, ο οποίος
δεσμεύτηκε να παρέμβει προσωπικά τόσο στο Υπουργείο Εργασίας όσο και στην εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα του ΣΕΠΕ αναφορικά της έλλειψης προσωπικού και του αυτοκινήτου της υπηρεσίας.

Παράδειγμα προς μίμηση θα είναι τα μεγάλα Δημόσια Έργα που εκτελούνται από την ίδια την Περιφέρεια λαμβάνοντας κ εφαρμόζοντας τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας .

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι θα υπάρξει μια μόνιμη συνεργασία με απώτερο σκοπό αν όχι την εξάλειψη των εργατικών ατυχημάτων – δυστυχημάτων, τουλάχιστον της μείωσης αυτών.