Την ανάγκη για άμεση αποζημίωση των παραγωγών του νησιού μας εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΕΚΗ, Στέλιος Βοργιάς στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ηρακλείου, κ. Σταύρο Γαβαλά.

Η ευθύνη των ζημιών σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βαραίνει τον Κρητικό αγρότη-παραγωγό και καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε πρωτοβουλίες, ώστε είτε από την Ε.Ε., είτε από κρατικό προϋπολογισμό να δώσει λύση αποζημιώνοντας τους αγρότες μας.

Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν πρέπει να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όπως, λοιπόν, στήριξε τους ξενοδόχους στο πρόβλημα κατάρρευσης της THOMAS COOK, έτσι οφείλει να στηρίξει και τους παραγωγούς.

Στο πλαίσιο της συνάντησης επισημάνθηκε για μία ακόμα φορά ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί να δώσει λύσεις στην απασχόληση, αφού δημιουργεί υπεραξίες όχι μόνο στον πρωτογενή , αλλά και στον δευτερογενή και στον τριτογενή τομέα.

Με τον πρόεδρο της Ένωσης Ηρακλείου επισφραγίσθηκε για μία ακόμα φορά η συνέχιση του κοινού μετώπου, που έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια μεταξύ αγροτών και εργατών με σκοπό την εξάλειψη των αδικιών των δύο συγκεκριμένων τάξεων.