Αισιόδοξη ότι ο ελληνικός τουρισμός φέτος θα καταφέρει να προσεγγίσει το 50% του τζίρου που έκανε το 2019 εμφανίστηκε η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Άντζελα Γκερέκου.
«Το 40% είναι ρεαλιστικότατο και το 50% εφικτό. Ίσως και λίγο περισσότερο. Εάν ανοίξει και η αγορά της Αγγλίας προς τέλος Ιουνίου» σημείωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο ότι φέτος δυναμικό ρόλο θα παίξουν και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Παράλληλα, υπογράμμισε, ότι φέτος είναι ευκαιρία να στηριχθεί ο εναλλακτικός και ο θεματικός τουρισμός, ενώ γνωστοποίησε ότι υπάρχει συζήτηση και για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. «Σεπτέμβριος και Οκτώβριος μπορούν να στηρίξουν την τουριστική οικονομία. Να καλύψουν αυτό που χάνεται από την αρχή» είπε.

Δε θα είναι εύκολο να πιάσουμε το 50% του 2019, είπε από την πλευρά του ο Θεόδωρος Μυλωνάκης, τουριστικός πράκτορας στο Ηράκλειο.

«Ξεκινήσαμε εδώ και μερικές ημέρες επίσημα την τουριστική σεζόν. Στο Ηράκλειο ήδη έχουν έρθει αρκετά αεροπλάνα. Περιμένουμε μέχρι τέλος του μήνα να υποδεχτούμε γύρω στις 500 πτήσεις από το εξωτερικό. Δεδομένης της κατάστασης, ο αριθμός δεν είναι κακός, αλλά δεν είναι και αρκετά μεγάλος. Σε μια χρονιά φυσιολογική ημερησίως αυτή την περίοδο έφταναν στο Ηράκλειο 100 πτήσεις. Τώρα κινούμαστε σαν να είμαστε στον Μάρτιο. Ο στόχος να παραταθεί η σεζόν υπάρχει, αλλά είναι πολύ δύσκολο», είπε ο κ. Μυλωνάκης.

«Πρέπει να έχουμε υπόψιν και τον ανταγωνισμό. Φέτος ανοίγουν όλοι οι προορισμοί, είχαν μείνει πίσω οι ανταγωνιστές, ακόμα και μεγάλες χώρες όπως η Ισπανία πέρυσι δε δούλεψαν σχεδόν καθόλου. Δε θα είναι εύκολο να πιάσουμε το 50% του 2019. Αυτό φαίνεται από τώρα που είναι αρχή της σεζόν στους μεγάλους προορισμούς. Για τους προορισμούς που εξαρτώνται από την αγγλική αγορά, όπως στα νησιά του Ιουνίου, θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

Άρση lockdown: Τα επόμενα βήματα - Πότε ανοίγουν γυμναστήρια, πότε ξεκινούν οι συναυλίες

Κρήτη: Από το πλοίο στο νοσοκομείο ο 23χρονος

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού: Αυξάνονται τα ποσά που θα καταβληθούν