Στη σύλληψη ενός 68χρονου Έλληνα προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης (13/10) τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας - Π.Ο.ΔΙ.Ν. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, τα στελέχη εντόπισαν τον 68χρονο να εξέρχεται από Ι.Χ.Ε. όχημα ιδιοκτησίας του, έχοντας στην κατοχή του χαρτοκιβώτιο που περιείχε τριακόσια (300) πακέτα τσιγάρα και εκατόν πενήντα (150) συσκευασίες καπνού, διαφόρων επωνυμιών, στερούμενα στο σύνολο τους ένσημης ταινίας φόρου κατανάλωσης, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα σε διαμέρισμα στο Ηράκλειο, το οποίο μίσθωνε ο 68χρονος στο όνομα οικείου του προσώπου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι οκτώ (28) πακέτα λαθραία τσιγάρα και ογδόντα τρεις (83) λαθραίες συσκευασίες καπνού, διαφόρων επωνυμιών.

Από το ΚΛΗ που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν επίσης το Ι.Χ.Ε. όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών ανέρχεται στο ποσό των τεσσάρων χιλιάδων σαράντα εννέα ευρώ και εβδομήντα ενός λεπτών (4.049,71€).

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας από Αρκαλοχώρι: Να αναιρεθεί το ΦΕΚ - παγίδα για τις αποζημιώσεις

Ηράκλειο - σεισμός: Το 7ο Δημοτικό της …διασποράς - Σε άλλα σχολεία τα παιδιά