Κόσμος ΑΡΘΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηρωίδες της εποχής μας, ας γίνει τουλάχιστον γνωστή η ιστορία τους παντού, ας μην ξεχάσουμε τις ίδιες και τον αγώνα τους


Ντανιέλα Καρασκο, καλλιτέχνης του δρόμου, γνωστή με το ψευδώνυμο La Mimo, γυρνούσε στους δρόμους της Χιλής ως κλόουν ή μίμος και έπαιρνε μέρος σε αντικυβερνητικες διαδηλώσεις. Σε μια από αυτές συνελήφθη και πριν μερικές μέρες βρέθηκε νεκρή κρεμασμένη από χειροπέδες πάνω σε ένα φράχτη. Οι επίσημες αρχές μιλούν για αυτοκτονία χωρίς να απαντούν στο ερώτημα πως γίνεται να αυτοκτονήσει κάποιος ευρισκόμενος σε ένα φράχτη με χειροπέδες στα χέρια.
Αλμπερτινα Μαρτινεζ, φωτογράφος, συμμετείχε ενεργά στις αντικυβερνητικες διαδηλώσεις θέλοντας με τις φωτογραφίες να αναδείξει τις βιαιοπραγίες τις αστυνομίας και του στρατού κατά των γυναικών κατά κύριο λόγο.
Βρέθηκε νεκρή. Από το σπίτι της έλειπαν η κάμερα, το σημειωματάριο, τα αρχεία της, κάθε ντοκουμέντο που μπορούσε να χρησιμεύσει ως απόδειξη για την κυβερνητική κτηνωδία.
Η Χιλή ζει μέρες Πινοσετ, η οργή ξεχειλίζει, γυναίκες δολοφονούνται γιατί ζητούν δικαιοσύνη και ελευθερία.
Δύο ηρωίδες της εποχής μας, ας γίνει τουλάχιστον γνωστή η ιστορία τους παντού, ας μην ξεχάσουμε τις ίδιες και τον αγώνα τους