Κόσμος ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩN

'Ηταν να μη γίνει η αρχή...Κι άλλη χώρα αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ.


Το Μαλάουι της Ανατολικής Αφρικής ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι θα ανοίξει την πρώτη του διπλωματική αποστολή στο Ισραήλ, τοποθετώντας το κτίριο της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.
Το Μαλάουι έχει συνάψει σχέσεις με το Ισραήλ από το 1964, αλλά καμία από τις δύο χώρες δεν έχει ανοίξει πρεσβεία στο έδαφος της άλλης.
Την Παρασκευή, ο Πρόεδρος του Μαλάουι Λάζαρος Τσάκουερα υποσχέθηκε να ανοίξει διπλωματική αποστολή στην Ιερουσαλήμ καθώς απευθυνόταν στο κοινοβούλιο της χώρας και μίλησε για την ανάγκη μεταρρύθμισης του Υπουργείου Εξωτερικών της.
«Οι μεταρρυθμίσεις θα περιλαμβάνουν επίσης μια ανασκόπηση της διπλωματικής παρουσίας μας, συμπεριλαμβανομένης της αποφασιστικότητάς μας να έχουμε νέες διπλωματικές αποστολές στο Λάγος της Νιγηρίας και την Ιερουσαλήμ του Ισραήλ. Θα μοιραστώ περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό στο εγγύς μέλλον. "
Αν και ο Τσάκουερα, ο οποίος έγινε πρόεδρος τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, μίλησε για διπλωματική αποστολή, θεωρείται ότι αναφέρεται σε πρεσβεία. Εάν το Μαλάουι τηρήσει τη δέσμευσή του, θα είναι η πρώτη αφρικανική χώρα που κάνει αυτό το βήμα, είτε για διπλωματικό γραφείο είτε για πρεσβεία.
Το Chakwera ήταν στο Ισραήλ πέρυσι πριν από τις εκλογές και επισκέφθηκε την Ιερουσαλήμ, συμπεριλαμβανομένης της Παλιάς Πόλης και του Δυτικού Τείχους.
Μέχρι σήμερα, μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γουατεμάλα έχουν πρεσβείες στην Ιερουσαλήμ, ενώ οι υπόλοιπες από τις 87 πρεσβείες στο Ισραήλ βρίσκονται στην περιοχή του Τελ Αβίβ.
σ.ι.:Την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι το Κόσσοβο και η Σερβία θα ανοίξουν τις πρεβείες τους στην Ιερουσαλήμ, προς μεγάλη έκπληξη όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, του Σέρβου προέδρου Βούτσιτς.



Συνολικά, πέντε χώρες αναγνωρίζουν τώρα την αμφισβητούμενη Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.