ΗΧΗΤΙΚΟ | “Προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος για την προεδρία του Επιμελητηρίου Χανίων”

ΗΧΗΤΙΚΟ | “Προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος για την προεδρία του Επιμελητηρίου Χανίων”

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του Επιμελητηρίου Χανίων εξέφρασε ο πολιτικός μηχανικός και επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος στον πρώην Δήμο Νέας Κυδωνίας και στον Δήμο Χανίων, Γιώργος Σχοινοπλοκάκης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤΕΝΝΑ Δυτικής Κρήτης και στην εκπομπή “Φέρε Καφέ”.

Ο κ. Σχοινοπλοκάκης εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στη διεκδίκηση της προεδρίας του ΕΒΕ Χανίων, σημειώνοντας πως δεν μηδενίζει απολύτως τίποτα, ωστόσο, πολλά πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει καλύτερα.

Αναφέρθηκε στην ομάδα που τον πλαισιώνει, λέγοντας ότι το προσεχές διάστημα θα γίνουν και σχετικές ανακοινώσεις των ανθρώπων που θα είναι μαζί του υποψήφιοι, τονίζοντας μάλιστα ότι ο κάθε ένας από τους ήδη συμμετέχοντες, αλλά και όσους συμπορευτούν, στην κίνησή του θα έχει το δικό του ρόλο.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το γιατί δεν ήταν υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές του ΤΕΕ/ΤΔΚ, όντας πολιτικός μηχανικός, ο κ. Σχοινοπλοκάκης είπε πως το ότι είναι πολιτικός μηχανικός δεν σημαίνει πως δεν δραστηριοποιείται και στο χώρο του επιχειρείν μέσα από τις δύο εταιρίες του μαζί με τον αδελφό του.

Παράλληλα, στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες στα Χανιά -και όχι μόνο- ξεκαθαρίζοντας ότι αυτοί θα είναι που πρέπει να στηριχθούν από το κεντρικό Κράτος και το Επιμελητήριο οφείλει να είναι δίπλα τους και να διεκδικεί πρωτίστως γι’ αυτούς.

Μίλησε δε και για την πρόσβαση των επιχειρηματιών σε προγράμματα και ευρωπαϊκά κονδύλια, σημειώνοντας ότι… “Δεν γνωρίζουν γιατί απλά δεν επικοινωνούνται αυτές οι δράσεις. Εκεί διακρίνω ένα πρόβλημα στο Επιμελητήριο των Χανίων”.

Τέλος, ο κ. Σχοινοπλοκάκης έθεσε και το θέμα του να μπουν κάλπες στα Δημαρχεία όλου του νομού Χανίων, γιατί δεν μπορεί να αναγκάζεται π.χ. ο επιχειρηματίας από την Κουντούρα ή την Κίσσαμο ή τα Σφακιά να έρχεται στα Χανιά για να ψηφίσει.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ κ. ΣΧΟΙΝΟΠΛΟΚΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ