Ιδέες για δώρα σε πάρτυ

Όταν πηγαίναμε ακόμη σχολείο, η πρόσκληση στο μεγαλύτερο πιθανό event, δηλαδή σε κάποιο πάρτυ γενεθλίων, θα έφτανε με τη μορφή κάποιου σετ προσκλήσεων με στυλό γκλίτερ και πολλά αυτοκόλλητα, απογευματινό τηλεφώνημα στο σταθερό, ή για τους ντροπαλούς της υπόθεσης με προφορική διάδοση μεταξύ μαμάδων.

Παρά τη γοητεία και τα χρώματα των παιδικών πάρτυ η διαδικασία επιλογής ενός δώρου ήταν μια δύσκολη υπόθεση, για διάφορους λόγους στους οποίους δε θα εμβαθύνουμε. Ας σταθούμε μόνο στο γεγονός ότι οι κατηγορίες ανάμεσα στις οποίες μπορούσες να επιλέξεις ήταν πολύ περιορισμένες, και οι πιθανότητες το δώρο σου να μην αραχνιάσει σε κάποια γωνία πολύ περιορισμένες.

 

Στο ενήλικο σύμπαν, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά, ευτυχώς.

Η ψηφιακή εποχή διευκολύνει και διαφοροποιεί κατά πολύ τους κανόνες πρόσκλησης, αλλά το ίδιο ισχύει και για το «βάρος του ανταλλάγματος».

Αν το άτομο που διοργανώνει το πάρτυ, είναι στενός σου φίλος, μπορείς πάντα να επιλέξεις κάτι πιο προσωπικό αν το επιθυμείς, αλλά ακόμα και αν δεν το κάνεις δε θα κριθείς το ίδιο αυστηρά.

Αυτή η αύξηση της ηλικίας, συνοδεύεται με μεγάλη αύξηση των διαθέσιμων επιλογών,  αφού κατά πάσα πιθανότητα έχουν διευρυνθεί και τα ενδιαφέροντα του ατόμου. Βιβλία, κόμιξ, κοσμήματα, κολόνιες και άλλα καλλυντικά, αφίσες, δίσκοι βινυλίου, φυτά, κεριά, άλλα διακοσμητικά, εισιτήριο συναυλίας ή αθλητικού αγώνα, ρούχα, κάλτσες, κούπες, φιγούρες funko pop, επιτραπέζια παιχνίδια.

Η πιο καίρια διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι έχει καταρριφθεί το ταμπού της ερώτησης. Μπορείς απλά να ρωτήσεις άμεσα το φίλο ή τη φίλη σου, αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που επιθυμεί η χρειάζεται αυτή την περίοδο. Έτσι βγαίνετε και οι δύο κερδισμένοι.

 

Εάν ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη σύνδεση ή απλά δεν το προτιμάς, ή αν πρόκειται για κάποιο φοιτητικό πάρτυ που έμαθες από φίλους φίλων, η πιο διαδεδομένη λύση είναι ένα μπουκάλι ποτό. Άλλωστε, στην περίπτωση του φοιτητικού πάρτυ συνηθίζεται η συνεισφορά των καλεσμένων στην κάβα!

Μπορείς να βρεις το αγαπημένο μέσα στα μοναδικά ποτά από το Wine outlet και να πείσεις τους φίλους σου πως την επόμενη φορά θα διαλέξουν εκείνοι (ή και όχι).

 

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που προτιμάς να προσφέρεις κάτι που θα εκτιμηθεί καταναλώνοντάς το, και όχι μέσα στο χαμό και τη φασαρία ενός πάρτυ; Μάλιστα θα λέγαμε ότι η συγκεκριμένη επιλογή βρίσκεται κάπου στο ενδιάμεσο μεταξύ ενός εντελώς απρόσωπου ομαδικού «δώρου» όπως το ποτό,  και ενός εντελώς εξατομικευμένου όπως αυτά που προαναφέρθηκαν.

Ιδανική επιλογή θα έλεγε κανείς, αν το πρόσωπο που το δωρίζεις σε ενδιαφέρει λιγάκι παραπάνω και θέλεις να δώσεις την πάσα για μια μελλοντική πιο προσωπική πρόσκληση… Φυσικά αναφερόμαστε σε ένα μπουκάλι κρασί! Κάνε την επιλογή σου ανάμεσα από τα ξεχωριστά κρασιά από την Cava Canava ή την κοντινότερη σε εσένα κάβα.

 

Καλή διασκέδαση! Και μην ξεχνάς να είσαι υπεύθυνος να μην οδηγήσεις εάν επιλέξεις να πιεις αρκετά.