Το ίδρυμα με την ίδρυση της Μαθητικής Δομής «Το Σπίτι της Μαρίας» στα Καρδάμυλα της Χίου το 2013 εξασφάλισε την ενίσχυση της βιωσιμότητας των σχολικών μονάδων του χωριού

Έντονο οικονομικό αποτύπωμα στην κοινωνία και την τοπική οικονομία της έχει το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας, Ναυτικής Εκπαίδευσης και Ναυτικής Παράδοσης, από το 2010 έως σήμερα με πολυσχιδή δραστηριότητα.

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΟΜΗ «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ»

Το ίδρυμα με την ίδρυση της Μαθητικής Δομής «Το Σπίτι της Μαρίας» στα Καρδάμυλα της Χίου το 2013 εξασφάλισε την ενίσχυση της βιωσιμότητας των σχολικών μονάδων του χωριού, προσφέροντας παράλληλα τόσο σε παιδιά από την Χίο, όσο και σε παιδιά από όλη την Ελλάδα, ένα φιλόξενο οικογενειακό περιβάλλον κατάλληλα δομημένο για την εκπαιδευτική και κοινωνική τους εξέλιξη. Σημειώνεται ότι η Μαθητική Δομή, προσφέρει 12 θέσεις εργασίας έτος.

Έως σήμερα από την μαθητική Δομή « Το Σπίτι της Μαρίας» και τα Λύκεια των Καρδαμύλων, έχουν αποφοιτήσει 50 μαθητές έχοντας πετύχει αρκετοί εξ αυτών σημαντικές διακρίσεις στην εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΝΑΥΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ TEENS

Με την ίδρυση του πρώτου Ιδιωτικού μη Κερδοσκοπικό Ναυτικό Λύκειο στην Ευρώπη, το** ναυτικό Λύκειο TEENS** στοχεύει στην ενίσχυση της Ναυτικής Εκπαίδευσης στο νησί, με δυναμικότητας 90 μαθητών για τις τρεις τάξεις του Λυκείου.

Παράλληλα ιδρύθηκε το 2019 μία δεύτερης Μαθητική Δομή φιλοξενίας που για παιδιά που θέλουν να φοιτήσουν στο TEENS και προέρχονται από όλες τις υπόλοιπες γεωγραφικές περιοχές της χώρας.

Σημειώνεται ότι το κόστος εγκαταστάσεων του Λυκείου ανήλθε στις 900.000 ευρώ, ενώ το εργασιακό αποτύπωμα υπολογίζεται σε 30 θέσεις εργασίας (καθηγητές και διοικητικό προσωπικό).

Πρόθεση του Ιδρύματος είναι η στήριξη των νέων που θέλουν να σταδιοδρομήσουν στην θάλασσα με ένα πλήρες πακέτο υποτροφιών τόσο κατά την διάρκεια της φοίτησης τους στην δευτεροβάθμια όσο και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσέγγιση των οικονομικών δεδομένων και των παροχών που προσφέρονται από τον Όμιλο Τσάκου, μέσω του Ιδρύματος, στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας για τις τρεις αυτές Μαθητικές Δομές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κοινωφελές Ίδρυμα Μαρία Τσάκος διατηρεί ένα ετήσιο προϋπολογισμό ύψους 2.000.000 ευρώ/ έτος από το 2010 έως σήμερα.

Διαβάστε ακόμη

Folli Follie: «Eξαϋλώνονται» τα ποσοστά των Κουτσολιούτσων – Τι προβλέπει η συμφωνία εξυγίανσης

Μπιλ Γκέιτς: Ο κορωνοϊός θα σταματήσει για πάντα πάνω από το 50% των επαγγελματικών ταξιδιών

Ουρά για μεγάλα ενεργειακά πρότζεκτ συνολικού ύψους άνω του 1,6 δισ. ευρώ