Ιερά Παράκληση εις την Παναγία την «Γιάτρισσα» στην Κίσαμο

Ιερά Παράκληση εις την Παναγία την «Γιάτρισσα» στην Κίσαμο

Μυστήριο η έλευση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος Παναγίας της «Γιάτρισσας» στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, καθώς η Ίδια επέλεξε να έλθει εις τον τόπο μας, την Κίσαμο: «…Με περιμένει πολύς κόσμος εκεί να με προσκυνήσει και να τον γιατρέψω», σύμφωνα μέ αποκάλυψη της Παναγίας μας.

«Μυστήριο αγάπης» ονόμασε ο σεβάσμιος σέ όλους μας Ιερομόναχος π. Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης, Υμνογράφος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, τήν έλευση της θαυματουργού αυτής Εικόνος εις την Ιερά Μητρόπολη μας. Συγκινημένος καί ο ίδιος «μέ την θαυμαστήν επιλογήν της Παναγίας μας», έλαβε την ευλογημένη πρωτοβουλία όπως αποστείλλει εις την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, Ιερό Παρακλητικό Κανόνα της Παναγίας τῆς «Γιάτρισσας», τον οποίο διαμόρφωσε καταλλήλως.

Το εσπέρας της Δευτέρας, 15 Ιανουαρίου, και από ώρα 16.30μ.μ. έως 17.30μ.μ. εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Κίσαμος, όπου και είναι τεθησαυρισμένη η Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της «Γιάτρισσας», ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, θα τελέσει την Ιερά Παράκλησις Της, κατά την διάρκεια της οποίας θα μνημονεύσει όσα ονόματα, υπέρ υγείας, δωθούν, ενώπιον της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος Της.

Επιπροσθέτως θα διανεμηθεί και ο Ιερός Παρκλητικός Κανόνας Της. Καλείται ο Θεοτοκόφιλος λαός του Θεού όπως μετέχει της Ιεράς Παρακλήσεως.