Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η σύγκλιση μονοθεματικού Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, για λήψη περαιτέρω αποφάσεων και συντονισμό των επόμενων κινήσεων

Η απαξιωτική συμπεριφορά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας η οποία αγνόησε τα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, έχει προκαλέσει αναμενόμενες αντιδράσεις στην κοινωνία της Ιεράπετρας και η Δημοτική Αρχή έχει αποφασίσει να μην αφήσει την υπόθεση αυτή χωρίς απάντηση.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, κάλεσε σε σύσκεψη τους Αντιδημάρχους κ.κ Γιώργο Ασπραδάκη, Κωστή Αστροπεκάκη, Μανώλη Βρυγιωνάκη, Νεκτάριο Παπαδάκη, Μαρία Ρουμελιωτάκη, Χρυσούλα Χατζημαρκάκη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βαγγέλη Μπινιχάκη για να αποφασίσουν από κοινού τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Αφορμή της συνάντησης, ήταν η πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στο Νομό Λασιθίου αλλά όχι στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας πάρα τις πολλαπλές οχλήσεις της Δημοτικής Αρχής προς το υπουργείο Υγείας, υπουργικά στελέχη και στην 7η ΥΠΕ για τα προβλήματα του Νοσοκομείου της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης της Κρήτης.

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η σύγκλιση μονοθεματικού Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 18/7 για λήψη περαιτέρω αποφάσεων και συντονισμό των επόμενων κινήσεων.

Ο κ. Καλαντζάκης μετά τη συνάντηση τόνισε ότι «ενημέρωσα τους συνεργάτες μου για τις τελευταίες επαφές μου και τις εξελίξεις σχετικά με το Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Η ορθή λειτουργία και οι κατάλληλες υποδομές του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας είναι θέματα που μας απασχολούν καθημερινά ως Δημοτική Αρχή και η θέση μας γι’ αυτά ήταν και παραμένει πάντα ξεκάθαρη. Θεωρούμε απαράδεκτο που ο υπουργός Θάνος Πλεύρης και οι συνεργάτες του ενώ γνωρίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, δεν φρόντισαν να το επισκεφτούν και να δώσουν λύσεις και απαντήσεις.

Καταλογίζουμε ευθύνες στη διοίκηση των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Λασιθίου αλλά και στην 7η ΥΠΕ που παρότι γνωρίζουν το σύνολο των αναγκών και των αιτημάτων μας και υποστηρίζουν ότι επιθυμούν να στηρίξουν το Νοσοκομείο μας, δε φρόντισαν να μας εντάξουν στο πρόγραμμα των επισκέψεων και των συναντήσεων του υπουργού και φίμωσαν την ανάγκη μας να εκφράσουμε για ακόμα μία φορά τα σοβαρά προβλήματα που χρήζουν άμεσης παρέμβασης.

Όλα τα παραπάνω μας οδηγούν να συγκαλέσουμε μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη στελέχωση, τις υποδομές, τον εξοπλισμό και τη συνολική λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας», κατέληξε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.