ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΑ Παράξενα ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ

Ilga Kirps – Το τηλεπαθητικό παιδί-θαύμα της Λετονίας…


Το 1936, ο διάσημος Άγγλος ερευνητής των ψυχικών ερευνών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Harry Price, είχε μεταβεί στη Ρίγα της Λετονίας, προκειμένου να εξετάσει ένα μικρό κορίτσι, ηλικίας μόλις 12 ετών, ονόματι Ilga Kirps, η οποία αποτελούσε έναν δυσεπίλυτο γρίφο για τους ψυχολόγους της χώρας της.

Η Ilga εμφάνιζε έντονες τηλεπαθητικές ιδιότητες, αλλά η τηλεπάθειά της εκδηλωνόταν κυρίως απέναντι στη μητέρα της.

Κλεισμένη μόνη της σ’ ένα δωμάτιο εντελώς απομονωμένο, ήταν σε θέση να επαναλαμβάνει λέξη προς λέξη το κείμενο, το οποίο διάβαζε η μητέρα της σε άλλο σπίτι, που βρισκόταν σε απόσταση μεγαλύτερη των διακοσίων μέτρων, καθ’ υπόδειξη και υπό την αυστηρή επίβλεψη ψυχιάτρων!

Επίσης, η 12χρονη Ilga Kirps μπορούσε με μεγάλη ευκολία να περιγράφει λεπτομερέστατα τις εικόνες, τις οποίες έβλεπε η μητέρα της από το άλλο σπίτι, πολλά μέτρα μακριά από την τηλεπαθητική της κόρη.

Μια μέρα, μάλιστα, όταν η Ilga ήταν 9 ετών, επανέλαβε αυτολεξεί μια επιστολή την οποία διάβαζε η μητέρα της, η οποία καθόταν στο σαλόνι, ενώ το κορίτσι έπαιζε στον άλλο όροφο, στο δωμάτιό της.

Η Ilga Kirps, το τηλεπαθητικό παιδί-θαύμα της Λετονίας, είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας. Ο εμπειρότατος Harry Price είχε πραγματικά εκπλαγεί με την περίπτωσή της.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 27/07/1936…


strangepress.gr