Κόσμος ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΙΜΑΜΗΔΕΣ-ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σύμφωνα με τις πραγματικά εντυπωσιακές αποκαλύψεις του Τούρκου πρώην επιθεωρητή Ασφαλείας, Ahmet Sait Yayla, που διέφυγε στις ΗΠΑ καταζητούμενος από τις τουρκικές αρχές σαν προσκείμενος στον Φετουλάχ Γκιουλέν, ο Ερντογάν έχει οργανώσει ένα ολόκληρο στρατό ιμάμηδων – κατασκόπων στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, (Ελλάδα).
Οι αποκαλύψεις αυτές έγιναν γνωστές από τον γνωστό Αμερικανό συγγραφέα στρατηγικό αναλυτή, Michael Rubin, που έβγαλε στην δημοσιότητα σε ένα αποκαλυπτικό σύγγραμμα όλη αυτή την συνωμοτική επιχείρηση του Ερντογάν.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις αυτές, ο Ερντογάν ελέγχει σε μεγάλο μέρος τους μουσουλμάνους των ΗΠΑ αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπου έχει οργανώσει ένα ολόκληρο εκπαιδευμένο σώμα ιμάμηδων που διενεργούν κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας, επισημαίνουν και καρφώνουν τους αντιφρονούντες και προωθούν την τουρκική προπαγάνδα στις χώρες που είναι εγκατεστημένοι.
Ο κύριος οργανωτής του σώματος αυτού των Ιμάμηδων – κατασκόπων είναι η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, κάτι ανάλογο με την Αρχιεπισκοπή, που ελέγχεται και κατευθύνεται απόλυτα από τον ίδιο τον Ερντογάν που διορίζει προσωπικά τους Διευθυντές αρχιιμάμηδες.
Το ενδιαφέρων σημείο στις αποκαλύψεις αυτές, είναι ότι οι Ιμάμηδες αυτοί παρέχουν με εντολή της Άγκυρας ακόμα και στήριξη σε διάφορες ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στο εξωτερικό και επιχειρούν για τα συμφέροντα της Τουρκίας και κατά των χωρών που έχουν οργανωθεί.
Άλλοι παράγοντες υποστήριξης των Ιμάμηδων – κατασκόπων είναι η MUSİAD, δηλαδή η μουσουλμανική ένωση επιχειρηματιών που δραστηριοποιείται επίσης στο εξωτερικό και η οποία επίσης ελέγχεται απόλυτα από τον Ερντογάν μετά το πραξικόπημα του 2016, γιατί μέχρι τότε ελέγχονταν από τον Φετουλάχ Γκιουλέν.
Στην δημιουργία και κατεύθυνση αυτού του σώματος των ιμάμηδων κατασκόπων μετέχει και ο έμπιστος γαμπρός του Ερντογάν, ο υπουργός οικονομικών, Berat Albayrak, με την σύζυγο του Esra Albayrak.
Όλες αυτές οι αποκαλύψεις σίγουρα δημιουργούν πολλά ερωτηματικά και για τον ρόλο των παράνομων ιμάμηδων της ελληνικής Θράκης, που κατευθύνονται άμεσα από την Άγκυρα την οποία συχνά την επισκέπτονται για να πάρουν γραμμή και μάλιστα συναντώνται και με τον ίδιο τον Ερντογάν.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος