Η εφαρμογή του μέτρου ακολουθεί την απόφαση της εταιρείας να καταργήσει το πλαστικό από τις δραστηριότητές της

Μετά τις πλαστικές σακούλες, η Inditex θα αρχίσει να χρεώνει και τις χάρτινες σε όλα τα καταστήματά της στην Ισπανία, με σκοπό να προωθήσει τη βιωσιμότητα και την πολλαπλή χρήση των συσκευασιών, όπως ανακοίνωσε.

Η ιδιοκτήτρια της Zara θα αρχίσει να χρεώνει από την επόμενη εβδομάδα τις χάρτινες σακούλες 0,10 ευρώ, ενώ θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επεκτείνει το μέτρο και σε άλλες αγορές στο μέλλον.

Το μέτρο θα ισχύσει στα 1.400 καταστήματα των εταιρειών του ομίλου στην Ισπανία, περιλαμβανομένων των καταστημάτων Zara και Massimo Dutti, που αντιστοιχούν στο 14% των πωλήσεών του.

Η εφαρμογή του μέτρου ακολουθεί την απόφαση της εταιρείας να καταργήσει το πλαστικό από τις δραστηριότητές της. Αντικατέστησε τις πλαστικές σακούλες στα καταστήματά της και στις online πωλήσεις με σακούλες από ανακυκλωμένο χαρτί.

«Είναι ένα ακόμη βήμα […] Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους πελάτες να ξαναχρησιμοποιούν τις σακούλες», δήλωσε εκπρόσωπος της Inditex. Επίσης, η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει ό,τι εξοικονομήσει από τις χάρτινες σακούλες σε περιβαλλοντικά προγράμματα που εφαρμόζονται από τοπικούς μη κερδοσκοπικούς φορείς στην Ισπανία.

Εξάλλου, η εταιρεία είχε εφαρμόσει πρόσφατα στη Γερμανία το μέτρο της εθελοντικής πληρωμής για τις χάρτινες σακούλες.

Διαβάστε ακόμη

Η αύξηση εσόδων «δίνει το σήμα» για μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2021

Evergrande: Αδυνατεί να πουλήσει assets για να μειώσει το χρέος της – Μεμονωμένη η περίπτωσή της τονίζει η Κίνα

Εντυπωσιακό 4άστερο ξενοδοχείο τα πρώην γραφεία του ΚΚΕ στη Βερανζέρου (pics)