Ιράν: Απομακρύνθηκαν 16 Έλληνες από την Τεχεράνη – Κατέφυγαν στο Αζερμπαϊτζάν
Απομακρύνθηκαν από το Ιράν 16 Έλληνες μετά από συντονισμό του υπουργείου και των Πρεσβειών, και κάτω από αρκετά δύσκολες συνθήκες. Οι Έλληνες βρίσκονται στο Αζερμπαϊτζάν και αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚόσμος | 19.06.2025 06:36 Bloomberg: Εντός ημερών η επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν - To ζυγίζει ο Τραμπ ενώ συνεχίζονται οι εκατέρωθεν επιθέσεις Ιράν - Ισραήλ
Σκοπός των ελληνικών διπλωματικών αρχών είναι ο επαναπατρισμός των Ελλήνων πολιτών και των μελών των οικογενειών τους.
Τα ξημερώματα της Τετάρτης επέστρεψαν στην Ελλάδα και οι 105 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στο Ισραήλ. Οι πολίτες, περνώντας οδικώς τα σύνορα με την Αίγυπτο, μεταφέρθηκαν με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ελευσίνα όπου τους παρέλαβαν οι συγγενείς τους.
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
«Με μέριμνα του Υπουργείου Εξωτερικών και υπό τον συντονισμό των Πρεσβειών της Ελλάδας στην Τεχεράνη και το Μπακού, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, χερσαία επιχείρηση εκκένωσης 16 Ελλήνων πολιτών και μελών των οικογενειών τους, από το Ιράν στο Αζερμπαϊτζάν.
Διαβάστε ακόμηΗ ομιλία του Κ. Αχ. Καραμανλή για τα Τέμπη που έγραψε το Μαξίμου, οι ύβρεις του Μητσοτάκη στους συγγενείς των θυμάτων και η ατάκα του Βελόπουλου που χαροποίησε το Μαξίμου

Παραπομπή Καραμανλή σε Προανακριτική Επιτροπή με 154 «ναι»

Γιατί αυξάνεται η ανησυχία στην κυβέρνηση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή- Για ποια θέματα έχει σημάνει «συναγερμός»

Bloomberg: Εντός ημερών η επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν - To ζυγίζει ο Τραμπ ενώ συνεχίζονται οι εκατέρωθεν επιθέσεις Ιράν - Ισραήλ
