Στη σημερινή Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, οι εικόνες ήταν πρωτόγνωρες: όλοι οι υπουργοί και οι βουλευτές ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τη σχετική οδηγία για τη χρήση προστατευτικής μάσκας εντός του Κοινοβουλίου.

Μετά την απόφαση του Κώστα Τασούλα, όλοι οι υπουργοί και οι βουλευτές συμμορφώθηκαν στο πλαίσιο της προστασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός χαιρέτισε την απόφαση αυτή στην αρχή της ομιλίας του. «Η απόφασή σας να επιβάλλετε τη χρήση μάσκας και εντός Κοινοβουλίου είναι ιατρικώς σωστή και συμβολικά επιβεβλημένη» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Σώματος.

«Βρισκόμαστε στη φάση διαχείρισης αυτού, που κάποιοι αποκαλούν δεύτερο κύμα πανδημίας στην Ευρώπη, εδώ δεν έχει κάνει την εμφάνισή του. Απαραίτητο είναι να τηρούμε τις συμβουλές των γιατρών και να φορούμε τη μάσκα όπου είναι υποχρεωτική. Εμείς έχουμε την υποχρέωση εδώ στο Κοινοβούλιο πρώτοι να δίνουμε το καλό παράδειγμα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Υπήρξαν ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος δεν φορούσε μάσκα, παρότι είναι γιατρός.

Δείτε φωτογραφίες από την Ολομέλεια:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr