Η επιστροφή των κρουαζιερόπλοιων στη Βενετία μετά από 17 μήνες δεν αντιμετωπίστηκε όπως θα περίμενε κανείς, με πανηγυρική υποδοχή και συγκίνηση, όπως αναφέρει το Euronews. Αντίθετα οι κάτοικοι της πανέμορφης ιταλικής πόλης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζητώντας την απομάκρυνση των κρουαζιερόπλοιων από την λιμνοθάλασσα της Βενετίας.

«Αυτή τη φορά η κυβέρνηση το πήγε πολύ καλά. Κατάφερε να μας ξεγελάσει όλους, κάνοντας τον κόσμο να πιστέψει ότι απαγόρευσε τα κρουαζιερόπλοια από τη Βενετία, από το να έρχονται μπροστά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Είμαστε εδώ για να δείτε ότι όλα είναι ψέμματα» λέει ένας διαδηλωτής.

Στο λιμάνι της Βενετίας πάντως διοργανώθηκε μία μικρή υποδοχή καλωσορίσματος, όμως το ζήτημα της απαγόρευσης εισόδου των κρουαζιερόπλοιων στη λιμνοθάλασσα κυριαρχεί. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σύντομα θα προτείνει μία βιώσιμη λύση αλλά αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί φέτος.

«Έχουν ειπωθεί πολλά για την επίδρασή μας σε αυτό το ευαίσθητο και εύθραστο περιβάλλον. Αλλά το ποσοστό τουριστών που φέρνουμε εμείς είναι πάρα πολύ μικρό» λέει ο Φραντσέσκο Γκαλιέτι, επικεφαλής της ιταλικής ένωσης κρουαζιέρας.

Εδώ και τριάντα χρόνια, η Βενετία είναι αγαπημένος προορισμός των κρουαζιερόπλοιων. Μόνο το 2019, την επισκέφτηκαν 667 κρουαζιέρες με περισσότερους από 700.000 επιβάτες. Όμως οι κάτοικοι απαιτούν τα πλοία να δένουν έξω από τη λιμνοθάλασσα για να μην καταστρέφουν το περιβάλλον.

Όλες οι ειδήσεις

Ανατροπές στον ΕΟΠΥΥ φέρνει κυβερνητική διάταξη - Ανοίγει ο δρόμος για ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού;

Ανασχηματισμός: Οι καρέκλες που τρίζουν, οι σταθεροί και οι μεταγραφές

Μύκονος: Η αποκάλυψη του κυκλώματος κοκαΐνης επισπεύδει την… απόβαση της ΕΛ.ΑΣ. στο νησί

Τι είναι οι υπερωρίες, τι είναι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας και πώς λειτουργούν