Μεγάλο μέρος του λιμανιού του Τάραντα (από τα μεγαλύτερα της Κάτω Ιταλίας) περνά, πλέον, σε κινέζικα χέρια, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica. Όπως γράφει η εφημερίδα της Ρώμης, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανατεθεί η διαχείριση ενός εκ των μεγαλύτερων τμημάτων του λιμανιού του Τάραντα (έκτασης 220.000 τετραγωνικών μέτρων) σε όμιλο που […]

Μεγάλο μέρος του λιμανιού του Τάραντα (από τα μεγαλύτερα της Κάτω Ιταλίας) περνά, πλέον, σε κινέζικα χέρια, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica.

Όπως γράφει η εφημερίδα της Ρώμης, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανατεθεί η διαχείριση ενός εκ των μεγαλύτερων τμημάτων του λιμανιού του Τάραντα (έκτασης 220.000 τετραγωνικών μέτρων) σε όμιλο που ελέγχεται, με ποσοστό μετοχών 85%, από την κινεζική Weichai Group.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα σχέδια, στην συγκεκριμένη περιοχή θα δημιουργηθεί κέντρο έρευνας και θα κατασκευάζονται σκάφη πολυτελείας. Προβλέπεται ότι η συμφωνία αυτή θα φέρει τουλάχιστον τετρακόσιες νέες θέσεις εργασίας και εκατό, περίπου, εκατομμύρια ευρώ επενδύσεις.

Η La Repubblica προσθέτει ότι το Πεκίνο θεωρεί το λιμάνι του Τάραντα βασικής σημασίας στα πλαίσια του σχεδίου επενδύσεών του, με στόχο την ολοκλήρωση του «Δρόμου του Μεταξιού». Των υποδομών, δηλαδή, που θα συνδέσουν μόνιμα την Ευρώπη με την ‘Απω Ανατολή.

Η εφημερίδα της Ρώμης, βέβαια, δεν παραλείπει να υπενθυμίσει ότι το λιμάνι της πόλης αυτής απέχει μόλις δέκα μίλια από την βάση Νάτο που βρίσκεται στην περιοχή. Βάση από την οποία ξεκινούν πολλές σημαντικές στρατιωτικές αποστολές της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Για τον λόγο αυτό, η ιταλική κοινοβουλευτική επιτροπή υπεύθυνη για θέματα ασφάλειας ζήτησε από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, λεπτομερή έκθεση με εκτιμήσεις και στοιχεία, σχετικά με τις πρόσφατες επενδυτικές δραστηριότητες στην πόλη αυτή της Κάτω Ιταλίας.