Πολλοί γιατροί θεωρούν ότι θα ήταν πιο χρήσιμο να γίνεται μια ενημέρωση κάθε τρεις ημέρες ή και σε εβδομαδιαία βάση – Νέο αρνητικό ρεκόρ στα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας

Να σταματήσει να δημοσιοποιεί καθημερινά τα στοιχεία που αφορούν τα περιστατικά και τους θανάτους από κορωνοϊό ζητούν από την κυβέρνηση της Ιταλίας πολλοί από τους επιστήμονες που έχουν στρατευθεί στη μάχη κατά της πανδημίας.

Πολλοί γιατροί θεωρούν ότι θα ήταν πιο χρήσιμο να γίνεται μια ενημέρωση κάθε τρεις ημέρες -ή και σε εβδομαδιαία βάση- με πιο αναλυτικά στοιχεία, όπως πόσοι ασθενείς είναι συμπτωματικοί και πόσοι ασυμπτωματικοί.

Ο υφυπουργός Υγείας της Ιταλίας, Αντρέα Κόστα, απάντησε ότι η κυβέρνηση Ντράγκι θα λάβει υπόψη της το αίτημα και ότι σύντομα θα αποφασίσει αν θα υιοθετηθούν οι σχετικές αλλαγές.

Στο μεταξύ, σήμερα καταγράφηκαν στην Ιταλία 220.532 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 294 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο αριθμός των κρουσμάτων αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

Στη φάση αυτή, στη χώρα είναι θετικοί στον ιό 2.134.139 πολίτες, ενώ από την αρχή της πανδημίας τα κρούσματα είναι 7.774.863 και οι θάνατοι 139.559. Συνολικά, σήμερα έγιναν 1.375.514 διαγνωστικά τεστ, το 16% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας νοσηλεύονται 1.677 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους βρίσκονται 17.067 οι ασθενείς. Στο 26% των νοσοκομειακών κλινών σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.

Διαβάστε ακομη

Cosco: Σχεδιάζει επέκταση των δραστηριοτήτων του Πειραιά μέσω dry ports στο Θριάσιο

Το μέλλον της εργασίας: Έρχεται η εβδομάδα των 4 ημερών

Μπιλ Γκέιτς: Επενδύσεις 15 δισ. δολ. σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ