Εννέα μήνες μετά την κλοπή που έκανε παριστάνοντας τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η. στο σπίτι ενός 97χρονου στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων, ταυτοποιήθηκε ο 46χρονος απατεώνας που είχε πείσει τον ηλικιωμένο να βγάλει τις οικονομίες του σε συγκεκριμένο σημείο, επειδή κινδύνευαν από πυρκαγιά λόγω βραχυκυκλώματος.

Ήταν 6 Οκτωβρίου του 2018, όταν ο “μαϊμού” τεχνικός είχε αποσπάσει την προσοχή του άτυχου γεράκου, είχε αρπάξει τα χρήματα και είχε γίνει καπνός. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Δωδώνης και σε βάρος του 46χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και κλοπή, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ εξετάζεται αν έχει ξαφρίσει με τον ίδιο τρόπο και άλλους ηλικιωμένους.

*** Με την ίδια μέθος είχε προσπαθήσει ένα ζευγάρι απατεώνων να ξαφρίσει τα χρήματα μιας 85χρονης στην Φαρκαδόνα Τρικάλων, στος 26 Ιουνίου. Όμως, η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε ότι οι τεχνικοί της Δ.Ε.Η. που ισχυρίζονταν ότι υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς στο σπίτι της ήταν απατεώνες και τους έδιωξε κακήν- κακώς. Η απόπειρα εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος και ταυτοποιήθηκε η γυναίκα, μια 38χρονη Ελληνίδα, σε βάρος της οποίας και του άγνωστου συνεργού της σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.