Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η ευρωπαϊκή υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Ο υπεύθυνος των εξωτερικών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επίτροπος κύριος Josef Boreli, παραμονές της σημαντικής και κρίσιμης συνόδου στις 24-25 Σεπτεμβρίου όπου θα συζητηθεί το θέμα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας η οποία συνεχίζει την προκλητικότητα της κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας, δήλωσε, όπως ανάφερε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, DHA, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να πάει κόντρα στην Τουρκία γιατί έτσι δεν θα βρεθεί πότε λύση στο πρόβλημα.

Δηλαδή με λίγα λόγια ο κύριος αυτός, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί και την Ελλάδα και την Κύπρο, πήρε ξεκάθαρη θέση κατά της επιβολής όποιων κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Αλλά το πιο εξωφρενικό στις δηλώσεις του κυρίου Boreli είναι ότι ανέφερε πως η Τουρκία επανέρχεται σαν…οθωμανική αυτοκρατορία στην ανατολική Μεσόγειο, όπως και άλλες αυτοκρατορίες και αυτό θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη, για να μην αντιπαραταχτούμε στην αναδυόμενη αυτή αυτοκρατορία.

Και υστέρα κάποιοι φαντασιόπληκτοι στην Αθήνα περιμένουν να σταθεί στο ύψος της η Ευρωπαϊκή Ένωση και να προσχωρήσει σε κάποιες κυρώσεις στην Τουρκία.

Κούνια που τους κούναγε…

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος www.nikosxeiladakis.gr