Στους δρόμους βγαίνει και η ΠΑΣΕΒΕ την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου ημέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων πανελλαδικά ενόψει του νέο αναπτυξιακού νόμου που προωθεί η κυβέρνηση.

Η ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείουμε ανακοίνωσή της καλέι σε συμμετοχή στην κινητοποίηση της, στις 10.30 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας.

Όλη η ανακοίνωση

Τα ψίχουλα, που υποσχέθηκε η κυβέρνηση για τους αυτοαπασχολούμενους και τους άλλους εργαζόμενους, ωχριούν μπροστά στα νέα προκλητικά δώρα που για μία ακόμα φορά προορίζονται για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Όλες οι κυβερνήσεις, όπως και η σημερινή της ΝΔ, αρνούνται να υλοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας, για μέτρα που πραγματικά θα μας ανακουφίσουν, με πρόσχημα την αντοχή της οικονομίας.

Για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνεται ότι η ανάπτυξη, όπως και να την βαφτίζουν οι κυβερνήσεις (‘‘δίκαιη’’, ‘‘για όλους’’, κ.λπ.) στόχο έχει την μεγέθυνση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Παρά τα παχιά λόγια όμως, η κατά τ΄ άλλα γαλαντόμα κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει να κρατά στα ύψη το λογαριασμό για τους επαγγελματίες: ‘‘Λασκάρει λίγο το ζωνάρι’’ των φόρων και την ίδια στιγμή ‘‘σφίγγει ακόμα περισσότερο τη θηλιά’’ των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι έχει να λαμβάνει από τα χρωστούμενα που φορτώθηκαν στις πλάτες μας με τη φοροληστεία των τελευταίων χρόνων. Πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;

Έχουμε πια την απαιτούμενη πείρα για να γνωρίζουμε ότι η ανάπτυξή τους δεν μπορεί να είναι ούτε “δίκαιη”, ούτε “για όλους”. Οι αναπτυξιακοί νόμοι, τα “επιχειρηματικά πάρκα”, οι νόμοι της “απελευθέρωσης” που διευρύνονται, το αποτελεσματικότερο κράτος και γενικά όλες οι ρυθμίσεις περί “φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος”, αφορούν πάνω απ’ όλα τα κέρδη των μονοπωλίων και των μεγάλων επιχειρήσεων. Στην αντίπερα όχθη, είμαστε χιλιάδες οι επαγγελματίες που δουλεύουμε ατελείωτες ώρες, προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις της μικροεπιχείρησής μας και να καταφέρει να ζήσει αξιοπρεπώς η οικογένειά μας.

Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από τις υποσχέσεις της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, όπως τίποτε δεν μας χάρισε τελικά και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Γι΄ αυτό και σήμερα χρειάζεται να δυναμώσει ο συλλογικός αγώνας μας. Με αιτήματα που πραγματικά διασφαλίζουν την ανακούφιση από τα οξυμένα βάρη των προηγούμενων χρόνων αλλά και για να καλυφθούν οι σημερινές πιεστικές ανάγκες, οι δικές μας και των παιδιών μας. Όλοι μαζί οργανωμένοι στα σωματεία μας, προσπερνώντας τους γνωστούς χειροκροτητές των πλειοψηφιών της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, μπορούμε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στις διεκδικήσεις μας.

Καλούμε τους φορείς των επαγγελματιών, την ΟΕΒΕΝΗ, τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου να πάρουν απόφαση συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Στις 2 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 10:30 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝΝ ΑΝΑΓΚΩΝ