ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΑΙΓΕΤΑΙ το σύμπαν αλλά ο (βαρύμαγκας) Χαρδαλιάς και τα κανάλια είναι στον ...κόσμο τους!


Παρατηρητήριο

Στην Κόρινθο καίγεται το σύμπαν δυο μέρες, μπαίνουμε στην τρίτη. Ο αντιπεριφερειάρχης δίνει συγχαρητήρια στον Μητσοτάκη, ένας θεός ξέρει γιατί. Ο Χαρδαλιάς τα βάζει με τους κατοίκους που καίγονται κάνοντας τον βαρύμαγκα και τα κανάλια παίζουν όλη μέρα Μην αρχίζεις τη μουρμούρα και ντοκιμαντέρ δριμύ κατηγορώ για το Μάτι.
------------------------

Ολονύχτιες οι προσπάθειες των αντρών της Πυροσβεστικής στο Γραμματικό Ηλείας. Το θετικό είναι ότι έχει πέσει αισθητά η ένταση των ανέμων, αρά και η ένταση της φωτιάς, ωστόσο υπάρχει πυκνή βλάστηση και πεύκα στην περιοχή και αυτό την καθιστά ακόμα επικίνδυνη.
Τα μέτωπα παραμένουν δύο, το ένα προς Χελιδόνι και το άλλο προς Πουρνάρι. Από το Πουρνάρι απέχει πολύ, στο Χελιδόνι όμως βρίσκεται μόλις 2 χλμ. έξω από το χωριό, χωρίς πλέον όμως να κινδυνεύει καθώς όπως φαίνεται η πυρκαγιά κινήθηκε δίπλα από το χωριό και όχι μέσα σε αυτό.

Στην Κορινθία η εικόνα παραμένει στάσιμη, με δεκάδες μικροεστίες σε όλη την τεράστια περίμετρο της καμένης έκτασης και μικρές αναζωπυρώσεις, με τις πιο σημαντικές να παραμένουν στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, χωρίς ωστόσο να εκφράζονται φόβοι, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι η Πυροσβεστική θα χρειαστεί να επιχειρεί στην περιοχή όλο το Σαββατοκύριακο για να μπορέσει να προσεγγίσει όλες αυτές τις εστίες και της σβήσει.


ΠΗΓΗ

Δείτε επίσης:

Ψάχνει για στοιχεία εμπρησμού η Πυροσβεστική (τι πρωτότυπο..!) στις συνολικά 64 πυρκαγιές σε 24 ώρες! Τι γίνεται σε Κεχριές, Γραμματικό