Καιρικές συνθήκες που παραπέμπουν περισσότερο σε καλοκαίρι παρά σε φθινόπωρο, επικρατούν σήμερα σε όλη την Κρήτη ενώ σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, θα είναι αυξημένες οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Στο Ηράκλειο, στον Άγιο Νικόλαο αλλά και στα νότια της Κρήτης, οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές για μία βουτιά στη θάλασσα παρά το γεγονός ότι το ημερολόγιο δείχνει 6 Νοεμβρίου!

katerina%20zaxarioudaki%201.png55_5.pngagios%20nikolaos%201.jpgkastri%201.jpg### Οι θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 24-25 ⁰C.

Στον παρακάτω Χάρτη 1, παρουσιάζονται οι μέγιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 06/11, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, καθώς επίσης και οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες σε 5 επιλεγμένες πόλεις της χώρας μας. Σύμφωνα με τις τιμές του Χάρτη 1, οι θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 24-25 ⁰C.

0611_TempMap.png

Παράλληλα, αυξημένες αναμένεται να είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα το Σάββατο 06/11, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας μας, σύμφωνα με τα δεδομένα του μοντέλου πρόγνωσης συγκέντρωσης σκόνης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης, κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών ωρών του Σαββάτου 06/11, παρουσιάζονται στο Χάρτη 2, που ακολουθεί.

06111_DustMap.png

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Κεντρική φωτογραφία: @Katerina Zaxarioudaki - Μετεωκρήτες