Πότε ακριβώς θα γίνει η σύσκεψη

Την σύσκεψη πραγματοποιούν από κοινού το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε συνδικάτο, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή όλοι μαζί να μην αφήσουμε την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους να βάλουν τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστικούς αγώνες στο γύψο. Οργανωνόμαστε. Σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε κλάδο.

Με μαζικές διαδικασίες, ενημερώσεις, γενικές συνελεύσεις. Γράφουμε νέες δυνάμεις στα σωματεία.

Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε με κάθε τρόπο, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, απεργιακούς αγώνες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει επεξεργαστεί και φέρνει άμεσα σε συζήτηση τις νέες αντιδραστικές διατάξεις.

Οι αντιδραστικές διατάξεις της κυβέρνησης είναι τμήμα των συνολικότερων αντιλαϊκών νόμων που φέρνει άμεσα η ΝΔ, αξιοποιώντας το οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ, και αφορά την κατάργηση του ΟΜΕΔ, την υπονόμευση των κλαδικών ΣΣΕ, τις ειδικές οικονομικές ζώνες που θα είναι σύγχρονα εργατικά κάτεργα αφού δε θα ισχύει καμία νομοθεσία για την προστασία των εργαζομένων, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις μεγάλων επιχειρήσεων (π.χ. ΛΑΡΚΟ, ΕΥΑΘ & ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ). Γι’ αυτό θέλουν τα συνδικάτα στο γύψο.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Στη συνάντηση που έγινε στη ΔΕΘ, κυβέρνηση – εργοδοτικοί φορείς – εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ συμφώνησαν να κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν τα συνδικάτα καθηλωμένα μπροστά στο νέο αντιλαϊκό τσουνάμι της κυβέρνησης, να περάσουν και οι αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο με αντάλλαγμα να κρατήσουν τις θέσεις τους στη ΓΣΕΕ και τα προνόμια που έχει αυτή η «εργατική» αριστοκρατία ακόμα και με τα ΜΑΤ.

ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ – ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Ήδη δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία με αποφάσεις οργανώνουν την αντεπίθεσή τους. Ενημερώνουν τους εργαζόμενους, προχωρούν σε συνελεύσεις, προετοιμάζουν κινητοποιήσεις και απεργιακή απάντηση απέναντι στη νέα επίθεση της κυβέρνησης. Καμιά ώρα χαμένη.

Και όλα αυτά πλάι στις κινητοποιήσεις που έγιναν ή οργανώνονται σε μία σειρά κλάδους στο νομό μας όπως των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα κόντρα στις απολύσεις, των οδηγών τουριστικών λεωφορείων για υπογραφή σύμβασης με αυξήσεις, των εργαζομένων στην Ανακύκλωση για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, των κινητοποιήσεων των 8μηνιτών στους Δήμους και των συμβασιούχων στα νοσοκομεία που παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, των αναπληρωτών στα σχολεία για άμεσους μόνιμους μαζικούς διορισμούς.

Απευθυνόμαστε σε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να συνεδριάσει και να αποφασίσει ένα αντίστοιχο πρόγραμμα ενημέρωσης και δράσης. Να δυναμώσει τώρα το αγωνιστικό και απεργιακό μέτωπο ενάντια στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7.00 Μ.Μ. ΣΤΟ ΕΚΗ