Καταδικαστικέ νεαρός για πορνογραφία ανηλίκου: Το χρονικό της υπόθεσης

«Ανησυχώ για το πού πάμε ως κοινωνία. Και δεν πάμε καλά, το ξέρουμε όλοι. Έχουμε φτάσει να εκπαιδεύουμε νέους στην αυτοϊκανοποίηση, όχι μόνο ερωτικά, αλλά σε κάθε επίπεδο. Ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους, αλλά όχι για τους άλλους. Πρέπει να εκπαιδεύουμε τους νέους για το πώς θα συμπεριφέρονται, όταν μεγαλώσουν, στις οικογένειές τους». Τα λόγια αυτά ανήκουν σε εισαγγελική λειτουργό που από έδρας έθιξε ένα κοινωνικό φαινόμενο που παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, απασχολώντας και τα ακροατήρια των δικαστηρίων: αυτό της εκδικητικής πορνογραφίας.

Η υπόθεση

Όλα ξεκινούν συνήθως από το λεγόμενο sexting, την αποστολή μίας αθώας φωτογραφίας ή βίντεο από ένα θύμα, με απρόβλεπτες όμως διαστάσεις. Έτσι συνέβη και στην υπόθεση για την οποία αγόρευσε η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης. Μία 19χρονη (σήμερα) έστειλε τον Απρίλιο του 2020 -μέσω δημοφιλούς κοινωνικού μέσου δικτύωσης- μία προσωπική φωτογραφία σε έναν 24χρονο (σήμερα), με τον οποίο μιλούσαν διαδικτυακά. Είχαν γνωριστεί στην κατασκήνωση με τον νεαρό να την αναζητεί στη συνέχεια για να την κάνει «φίλη». Πράγματι, οι δύο νεαροί ανέπτυξαν επικοινωνία μεταξύ τους και κάποια στιγμή -όπως κατήγγειλε η ανήλικη τότε- ο νεαρός την παρότρυνε να στείλει μία προσωπική της φωτογραφία, υπό τη μορφή προσωρινής προβολής και μετέπειτα διαγραφής («βόμβα»), κάτι που έκανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 12.03.2024 18:25Αποτροπιασμός στη Θεσσαλονίκη: 36χρονος κατείχε 140 GB με σκληρή παιδική πορνογραφίαΕλλάδα | 23.03.2024 23:00Πειραιάς: Συνελήφθη 30χρονος για εκδικητική πορνογραφία και βιασμό 44χρονης

Τις επόμενες μέρες, όμως, όπως ανέφερε η καταγγέλλουσα, η φωτογραφία αυτή φαίνεται ότι κατέληξε σε κάποιον κοινό γνωστό τους. Η νεαρή απευθύνθηκε στη μητέρα της και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Το κατηγορητήριο που συντάχθηκε αφορούσε το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς από την έρευνα των αστυνομικών δεν προέκυψαν ενδείξεις διαμοιρασμού του επίμαχου υλικού.

Τι είπε στην απολογία του ο νεαρός

Ο νεαρός στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, ενώ ανέφερε ότι δεν γνώριζε για την ανηλικότητα της καταγγέλλουσας κι ότι δεν απαίτησε την αποστολή της φωτογραφίας, την οποία σε κάθε περίπτωση δεν διακίνησε, όπως είπε.

Η εισαγγελέας δεν πείστηκε από τα λόγια του και ζήτησε την ενοχή του. «Πίσω από αγγελικά προσωπικά κρύβονται άνθρωποι κυνικοί. Μήπως έπρεπε η κοπέλα να ζητήσει συγγνώμη γιατί ήταν προκλητική;» διερωτήθηκε στην αγόρευσή της. Το δικαστήριο συντάχθηκε με την πρότασή της κι έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, επιβάλλοντάς του ποινή 5 μηνών, με 3ετή αναστολή, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Άγιοι Ανάργυροι: «Τη μεγάλωσα μόνος από τα 5 της» - Συντετριμμένος ο πατέρας της 28χρονης

1f85181b-cc5c-49f5-a6a3-0c9679c98ff4.jpg

Μαύρα στοιχεία από ΕΛΣΤΑΤ: Ένας στους 4 σε κίνδυνο φτώχειας στην Ελλάδα - Πόσοι στερούνται βασικά αγαθά

4f5e2481-d774-40e1-8dd7-cbc1385af749.jpg

Στον εισαγγελέα ο Γιάννης Γιοκαρίνης μετά την καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία

2bc8adbb-bab6-4d1f-a12c-fc0a2f2262e6.jpg

Πότε οι γιατροί θα προσπαθήσουν να αποσωληνώσουν τον Δημήτρη Κόκοτα: Τα νεότερα για την υγεία του

10278024-6516-4fbf-990f-8542d544b76d.jpg