Πολιτική Οικονομία Ελλάδα Κόσμος Αθλητισμός Ψυχαγωγία Food & Drink Travel Viral Videos ειδήσεις τώρα κακοποίηση ζώων γαϊδούρια Μυτιλήνη Λέσβος

Καταδικάζει τις «γαϊδουρομαχίες» στην Κώμη ο δήμος Μυτιλήνης «Δεν είναι έθιμο - Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν»

Καταδικάζει τις «γαϊδουρομαχίες» στην Κώμη ο δήμος Μυτιλήνης  «Δεν είναι έθιμο - Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν»

Καταδικάζει ο Δήμος Μυτιλήνης τις «γαϊδουροδρομίες» που πραγματοποιήθηκαν στο χωριό Κώμη, όπου παιδιά μαστίγωναν γαϊδουράκια. Όπως γνωστοποιεί ο Ηρακλής Κουντουρέλλης, γ.γ. Δήμου Μυτιλήνης, ο δήμαρχος εκφράζει δυσαρέσκεια.

«Είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός που δεν εκφράζει τις τοπικές μας κοινωνίες», δηλώνει σχετικά με τις ντροπιαστικές εικόνες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 28.08.2023 08:28 Σάλος στη Λέσβο με τις «γαϊδουροδρομίες»: Μικρά παιδιά καμτσικώνουν ζώα και οι γονείς χειροκροτούν

Όπως εξηγεί στη συνέχεια, μιλώντας στην εκπομπή του OPEN «Καλοκαίρι #yes!», στον Άγιο Χαράλαμπο κάθε χρόνο γίνεται περιφορά εικόνας από ανθρώπους που ιππεύουν άλογα και οι οποίοι παίρνουν ειδική άδεια από τον δήμο μετά από εισήγηση κτηνιατρικής υπηρεσίας και υπό την εποπτεία κτηνιάτρου.

«Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο κτηνίατρος υποβάλλει έκθεση ότι κανένα ζώο δεν εκτέθηκε στον ήλιο, δεν κακοποιήθηκε κλπ», προσθέτει.

Ο ίδιος διευκρινίζει πως «γαϊδουροδρομίες είναι άγνωστες σε εμάς» και τονίζει ότι «δεν είναι έθιμο, δεν υπάρχει τέτοιο έθιμο. Χάριν του βίντεο έχει έρθει σε γνώση μας».

Στη συνέχεια γνωστοποιεί: «Λυπούμαστε που συμμετείχαν και γονείς. Εμείς θα καλέσουμε την τοπική κοινωνία να αποβάλει αυτά τα φαινόμενα, θα πούμε στη σχολική κοινότητα να δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα παιδιά της Κώμης για να καταλάβουν ότι τα ζώα είναι κάτι που δεν πρέπει να κακοποιούμε και πως έχουν δικαιώματα». Μάλιστα, υπογραμμίζει πως πρέπει και θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

«Έχουν μείνει ελάχιστα πλέον γαϊδούρια γιατί σήμερα δεν χρησιμοποιούνται για δουλειές όπως παλιά. Αυτά πρέπει να είναι τα τελευταία της περιοχής. Πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προστασίας και επειδή πάνε να εξαφανιστούν έχουμε διπλή υποχρέωση να τα φροντίσουμε», καταλήγει ο κ. Κουντουρέλλης.

Διαβάστε ακόμη