Απόπειρα φθοράς υλικών στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά όπου θα διεξαχθεί το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, κατήγγειλε με σημερινή της ανακοίνωση η Νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος. “Κινούμενοι ως συνήθως θρασύδειλα μέσα στο σκοτάδι αυτοί που ενοχλούνται από το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή, επιχείρησαν σήμερα τα ξημερώματα να καταστρέψουν προπαγανδιστικό ταμπλό της ΚΝΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά , στο χώρο του Φεστιβάλ”, αναφέρει χαρακτηριστικά στη σημερινή ανακοίνωση η νεολαία του κομμουνιστικού κόμματος.

Συμπληρώνει, “ξέρουμε πολύ καλά ότι σε ορισμένους είναι καρφί στο μάτι τους η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην περιοχή για τα λαϊκά προβλήματα, η μεγάλη απήχηση του Φεστιβάλ στις δυτικές συνοικίες και σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Δεν ξέραμε όμως ότι τους ενοχλεί ακόμη και η διεκδίκηση ελεύθερων χωρών για όλο το λαό! Η υπεράσπιση των επιχειρηματικών συμφερόντων βέβαια τους έχει γίνει μόνιμη συνήθεια σε όλες τις συνθήκες”. Στο πλαίσιο αυτό, τονίζεται “η σημερινή συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά σήμερα στις 19.30, μπορεί και πρέπει να είναι ηχηρή απάντηση σε τέτοιες ενέργειες”.

Υπογραμμίζεται ότι το φετινό φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε όλη την Ελλάδα, προσάρμοσε τις εκδηλώσεις του, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα. Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, σε μία μόνο ημέρα και όχι σε τρεις, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί