Πλήθος κατοίκων των Μεσκλών συγκεντρώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Δημαρχείο Πλατανιά ζητώντας από τον δήμαρχο Γιάννη Μαλανδράκη άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση του κεντρικού δρόμου αλλά και καθαρισμό του αγροτικού οδικού δικτύου.

Στο δήμαρχο επέδωσαν ψήφισμα που αναφέρεται στην εικόνα που παρουσιάζει το επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο των περιοχών τους, υποστηρίζοντας ότι, ακόμα και σήμερα, είναι αδύνατη η πρόσβασή τους σε περιουσίες και αγροτικές καλλιέργειες.

Οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι οι αγροτικοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί και σε μία πιθανή φωτιά κινδυνεύει όλο το χωριό.

Σύμφωνα με το ψήφισμα μη προσβάσιμα είναι 23 χιλιόμετρα του αγροτικού οδικού δικτύου, όπου υπάρχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις κυρίως με ελιές, εσπεριδοειδή και αβοκάντο.

Οι πολίτες ζητούν να πιεστεί η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων προκειμένου να κάνει τα αναγκαία έργα πρόσβασης προς το χωριό.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης είπε ότι έχουν κάνει αρκετές παρεμβάσεις και ότι ο διαγωνισμός 240.000 ευρώ πυροπροστασίας ολοκληρώθηκε πριν από από 15 ήμερες και έχει γίνει σύμβαση με τον εργολάβο, τονίζοντας ότι τα τα Μεσκλά είναι στις προτεραιότητες.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαλανδράκης ο δήμος έχει πάρει το ποσό των 30.000.000 ευρώ, χρήματα τα οποία θα δοθούν για την διάνοιξη αγροτικών δρόμων, ωστόσο για την απορρόφησή τους πρέπει να γίνουν μελέτες.