Ο Γραμματέας της Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου με επίκαιρη ερώτηση του, σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε:

Να αποκατασταθεί η αδικία για όσους **κατά κύριο επάγγελμα αγρότες **εξαιρέθηκαν για διάφορους λόγους από το πρώτο πρόγραμμα ενίσχυσης λόγω κορωνοϊού που υποτίθεται ήταν για αυτούς.
Πρόσθετο πρόγραμμα με επιπλέον χρηματοδότηση ώστε να λάβουν άμεσα τη στήριξη όλοι οι παραγωγοί που επλήγησαν λόγω πανδημίας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

“Ο κ.Κεγκέρογλου επεσήμανε ότι η πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης της Ν.Δ να εξαιρέσει χιλιάδες ελαιοπαραγωγούς και άλλους από το πρώτο πρόγραμμα και την έκτακτη στήριξη στο τομέα του ελαιόλαδου που επλήγη ιδιαίτερα από την πανδημία, είναι άδικη και ανάλγητη.

Επιπλέον, στη βάση της αναδεικνύει την προχειρότητά και την έλλειψη ουσιαστικού σχεδίου που τόσο έχει ανάγκη ο πρωτογενής τομέας για να κρατηθεί όρθιος και ζωντανός.

Η Κρήτη, αν και πρωταγωνιστής στην αγροτική παραγωγή, έλαβε δυσανάλογα μειωμένα ποσά ενίσχυσης, ενώ από τα στοιχεία που έδωσε το Υπουργείο στον κ. Κεγκέρογλου φαίνεται ξεκάθαρα πως η Κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου πρότεινε και ζήτησε από την Ε.Ε την ενίσχυση μόνο των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και όχι όλων όσοι ασχολούνται παραγωγικά με την ελαιοπαραγωγή.

Στην συνέχεια ο Βουλευτής επισήμανε ότι εξαιρέθηκαν:

Ακόμη και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, αφού για γραφειοκρατικούς λόγους είτε δεν έχουν σχετική βεβαίωση, είτε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις
Οι μικροί παραγωγοί- αγρότες ειδικού καθεστώτος με εισόδημα κάτω των 15.000 ευρώ και επιδότηση κάτω των 5.000 Ευρώ
Οι ετεροεπαγγελματίες που πληρώνουν κανονικά τους φόρους και τις εισφορές τους.
Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι καθώς και οι μικροσυνταξιούχοι.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε στον κ.Κεγκέρογλου ότι θα επανεξετάσει όλες τις περιπτώσεις εκείνων των κατ’ επάγγελμα αγροτών που για γραφειοκρατικούς λόγους εξαιρέθηκαν, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τον τρόπο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στα πλαίσια των δηµοσιονοµικών περιθωρίων που υπάρχουν, να ενισχύσει με πρόσθετο πρόγραμμα όσους δεν έχουν τύχει καμίας ενίσχυσης από τις χρηµατοδοτήσεις και είναι πληττόμενοι παραγωγοί ελαιολάδου αλλά και άλλων προϊόντων.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής επιστολή πολίτη, κατ’ επάγγελμα αγρότη, που δεν έλαβε την ενίσχυση, καθότι η Α.Α.Δ.Ε δεν είχε επικαιροποιήσει το αρχείο της τη στιγμή της πληρωμής και ζήτησε από τον Υπουργό άμεσες ενέργειες για τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων και κυρίως για τη χρηματοδότηση του πρόσθετου προγράμματος, με συγκεκριμένους πόρους, κριτήρια και χρονοδιαγράμματα”.

Ειδήσεις σήμερα

Δωρεά ξηράς τροφής για τα αδέσποτα στο Δήμο Μαλεβιζίου

Κορωνοϊός: 1460 νέα κρούσματα - 28 θάνατοι - 325 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: Εξιτήριο για την νοσηλεύτρια που παρέλυσε μετά το εμβόλιο