Κέρκυρα: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης - Απόστρατος της ΕΛ.ΑΣ στους συλληφθέντες

Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διακίνηση κοκαΐνης, στο νησί της Κέρκυρας, έβαλαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας που ταυτοποίησαν όλα τα μέλη της σπείρας.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διήμερο, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν: δέκα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων δύο ηγετικά στελέχη (38χρονος «αρχηγός» και 45χρονη), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση κοκαΐνης.

Συγκατηγορούμενοι, για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση, είναι εννέα ακόμη μέλη, με διάφορους ρόλους σε αυτή (μεταφορείς, εισπράκτορες κ.α) ,ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον -26- άτομα, που αγόραζαν ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της οργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 22.12.2023 20:08 Προφυλακίστηκαν 10 άτομα για το κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης: Καρέ-καρέ η δράση του επίορκου λιμενικούΕλλάδα | 03.01.2024 14:00«Εκτοξεύθηκε» η κοκαΐνη στην Αττική τα Χριστούγεννα : 120.000 χρήστες μέσα στις γιορτές

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από διερεύνηση και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, εξακριβώσεις ατόμων και δημιουργίας «προφίλ» των εμπλεκομένων, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, έχοντας διακριτούς ρόλους οργάνωσης, τεσσάρων επιπέδων και λειτουργώντας υπό την καθοδήγηση του ηγετικού πυρήνα, συγκρότησαν  εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από τέλη Σεπτεμβρίου του έτους 2022, με σκοπό τη διακίνηση κοκαΐνης, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος.

Ο τρόπος δράσης της οργάνωσης

Το πρώτο επίπεδο – ο ηγετικός πυρήνας της εγκληματικής οργάνωσης – αποτελούνταν από τρία άτομα, δύο άτομα 38 και 32 ετών, ως «αρχηγός» και «υπαρχηγό, καθώς και μία 45χρονη η οποία είχε τον ρόλο του «τοποτηρητή» στην Κέρκυρα.

Ο 38χρονος «αρχηγός», ήταν υπεύθυνος για την εύρεση των ποσοτήτων της κοκαΐνης, την οργάνωση του ηγετικού πυρήνα καθώς και για τον καταμερισμό ενεργειών στα υπόλοιπα μέλη παρέχοντας τους οδηγίες για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Ο 32χρονος «υπαρχηγός» -έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης-, ήταν επιφορτισμένος κυρίως με την οργάνωση της μεταφοράς των ναρκωτικών από την Αθήνα στην Κέρκυρα, ενώ η 45χρονη είχε τον ρόλο του «τοποτηρητή» στην Κέρκυρα, καθώς ήταν υπεύθυνη για την παραλαβή των ναρκωτικών από τους «μεταφορείς», τη νόθευση, τον καταμερισμό των ποσοτήτων και εν συνεχεία την πώληση αυτών στους διακινητές κατ’ εντολή του «αρχηγού» και του «υπαρχηγού».

Στο δεύτερο επίπεδο, της οργάνωσης συμμετείχαν μέλη της που είχαν στρατολογηθεί από τον ηγετικό πυρήνα και ήταν επιφορτισμένα -κατά περίπτωση- με την μεταφορά, διακίνηση των ναρκωτικών και είσπραξη των χρηματικών ποσών από την πώληση τους.

Πρόκειται για δεκατέσσερα άτομα ηλικίας από 25 έως 49 ετών.

Από τα παραπάνω μέλη συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στην Κέρκυρα, πέντε άτομα (-3- αλλοδαποί άνδρες και -2- ημεδαπές γυναίκες) καθώς και ένας ακόμη ένα άτομο στο Αγρίνιο με τη συνδρομή του τοπικού Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, ενώ δύο άτομα είναι προσωρινά κρατούμενοι σε Καταστήματα Κράτησης, για υποθέσεις που σχετίζονται με την δράση της οργάνωσης.

Στο τρίτο επίπεδο περιλαμβάνονται δύο άτομα, ηλικίας 36 και 39 ετών, ως «μικροδιακινητές», οι οποίοι και συνελήφθησαν κατά τη χθεσινή επιχείρηση στην Κέρκυρα.

Τέλος, στο τέταρτο επίπεδο, περιλαμβάνονται ουσιοεξαρτημένα άτομα στο νησί της Κέρκυρας.

Σημειώνεται δε, ότι τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που ήταν δηλωμένες σε μη υπαρκτά πρόσωπα (ghost persons) και στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με κωδικοποιημένη φρασεολογία όσον αφορά το είδος, την τιμή και την ποσότητα των ναρκωτικών.

Η συνολική διακινηθείσα ποσότητα κοκαΐνης, από την  εγκληματική δράση της ομάδας το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα, εκτιμάται ότι υπερβαίνει το 1,5 κιλό, εκ των οποίων κατασχέθηκαν τα -950- γραμμάρια, ενώ το συνολικό οικονομικό όφελος εκτιμάται στις -95.000- ευρώ.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Σαββατοκύριακο με κύμα ψύχους και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα - Τι θα γίνει στην Αττική

1f0f7605-9929-4642-a4df-524252ad68bb.jpg

Ποιοι είναι οι Χούθι και γιατί τους επιτέθηκαν ΗΠΑ και Βρετανία - Κυριαρχία στην Υεμένη και «πλάτες» από Ιράν

b81d7a24-ecc7-403a-aa33-7fab130d3830.jpg

Gov.gr: Προσοχή για νέα απάτη στο διαδίκτυο: Τι γράφουν τα παραπλανητικά email

abeed405-7991-45e1-a8ae-09b3ad4df235.jpg

Βίκυ Παπαδοπούλου: Η επική αντίδραση της μητέρας της σε ερωτική σκηνή - «Δεν σοκάρεται πια με τίποτα!»

6cbc840d-549f-42e2-8180-ee077e63de07.jpg