Από την 1η Ιουλίου βρίσκεται κρατούμενος σε σωφρονιστικό κατάστημα ένας 30χρονος Έλληνας που είχε συλληφθεί σε περιοχή της Βόρειας Κέρκυρας με 520 γραμμάρια ηρωίνης, 15 γραμμάρια κοκαΐνης και 2.900 ευρώ, αλλά μέσα από το κελί του έδινε οδηγίες σε δυο συνεργούς του για να συνεχίζουν το εμπόριο του θανάτου!

Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών συγκέντρωσαν στοιχεία που αφορούσαν την δράση και τον τρόπο λειτουργίας των μελών της σπείρας που εξακολουθούσε να λειτουργεί με εντολές του 30χρονου φυλακισμένου και, μετά από πολύμηνη έρευνα, επιβεβαίωσαν ότι το «πελατολόγιό» του με χρήστες ηρωίνης και κοκαΐνης χρησιμοποιούσαν τέσσερις Έλληνες που ήταν επιφορτισμένοι με την προμήθεια και αποστολή των ναρκωτικών στο νησί.

Δυο από αυτούς ηλικίας 30 και 39 χρόνων αναζητούνται, όπως και άλλοι δύο συνεργοί τους που δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος, στην οποία περιλαμβάνονται πέντε τακτικοί «πελάτες» τους και διαβιβάστηκε τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.