Στην παλαίφατο και ιστορική Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής Μακράδων λειτούργησε το πρωί της Τετάρτης της Μεσοπεντηκοστής 26 Μαΐου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ο κ. Νεκτάριος τέλεσε την εις μεγαλόσχημον κουρά της νέας ηγουμένης της Μονής γεροντίσσης Φεβρωνίας, καθώς και την εις μικρόσχημον κουρά της μοναχής Νεκταρίας.

Στην θεία λειτουργία και στις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παλαιοκαστριτίσσης Αρχιμ. Σωσίπατρος Ασπιώτης, η καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου Αγρού γερόντισσα Ευφημία και η καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Σγουράδων μοναχή Φωτεινή.

Προσφωνώντας την νέα ηγουμένη ο κ. Νεκτάριος ζήτησε να κρατήσει ακέραιη την ομολογία της κουράς της στον Θεό και να ποιμάνει τις αδελφές της μονής στην οδό της χάριτος και της σωτηρίας. Στο μοναστήρι φανερώνεται ο Κύριός μας Ιησούς Χριστούς.

Αυτή η φανέρωση θα πρέπει να παραμείνει ζωγραφισμένη στην καρδιά της νέας ηγουμένης.

Ο μοναχός δίδει το φως στους κοσμικούς, όπως ο ίδιος παίρνει το φως από τους αγγέλους. Και το φως αυτό είναι αναστάσιμο!

[](#)[](#)