Έντρομοι κάτοικοι είδαν καπνούς να βγαίνουν από την κουζίνα του σπιτιού

Ένας 60χρονος κάτοικος της παλιάς πόλης των Χανίων κινδύνευσε αργά χθες τη νύχτα όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην κουζίνα του σπιτιού του, ενώ είχε αποκοιμηθεί.

Ήταν γύρω στις έντεκα το βράδυ της Δευτέρας όταν κάτοικοι της οδού Κουρμούλη στην περιοχή της Σπλάντζιας είδαν καπνούς να βγαίνουν από την κουζίνα αυτού του σπιτιού. Ο ιδιοκτήτης, ένας 60χρνος άνδρας, είχε αποκοιμηθεί αφήνοντας το μάτι της κουζίνας αναμμένο. Παρά την αδυναμία πρόσβασης πυροσβεστικού οχήματος στο σημείο, όπως και σε δεκάδες ακόμη σοκάκια της παλιάς πόλης, οι πυροσβέστες που έσπευσαν έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί σε όλο το σπίτι και ο 60χρονος ιδιοκτήτης βγήκε σώος.

fotia.jpgΤο περιστατικό δεν προβλημάτισε τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι τονίζουν πως το δίκτυο πυροσβεστικών κρουνών που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, θωράκισε αντιπυρικά την παλιά πόλη η οποία κινδύνευε λόγω της αδυναμίας πρόσβασης οχημάτων εκτάκτου ανάγκης.

Για πολλές δεκαετίες η μη πρόσβαση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης σε μεγάλο τμήμα της παλιάς πόλης των Χανίων προκαλούσε ανησυχία στους μόνιμους κατοίκους που μέσω του Συλλόγου τους διεκδίκησαν και πέτυχαν λύσεις.